Reload
F600 2012
Start time: Thursday 2. February 21:00
Last update: 7. February 2012
27. november 03:57
Status Trail Entrants Last update Results
17. Lars Monsen Østfold Rank: 5

Land: Norge

E-post: post@larsmonsen.no

Hjemmeside: www.larsmonsen.no

Yrke: Frilanser

Trekkhundklubb: Oslomarka Trekkhundklubb

Antall år med hundekjøring: 6

Kennel navn: Kennel Liverud

Hunderase: AH

Ant. hunder: 15 voksne

Familiemedlemmer: Samboer med Trine

Hobbyer:
Jeg har spilt sjakk aktivt siden jeg var 6 år -- med en pause på 13 år -- men får dessverre lite tid til konkurranser nå. Spilling på nettet berger meg fra de verste abstinensene. Ellers er fotballinteressen der, følger med Eliteserien og Tromsø Il spesielt.

Lokalaviser: Opptil flere som følger med...

Sponsorer:
Butikken på kaia i Bodø, Løvold, satser på netthandel og har skiftet navn til Komplettfritid.no. Ettersom Komplettfritid er min viktigste samarbeidspartner er mine hunder og handlere en del av Team Komplettfritid.no. Ellers har vi to svært viktige samarbeidspartnere i Vom & Hundemat og Purina Pro Plan. Det beste er godt nok. Ellers bruker jeg seler fra Troll, og er godt fornøyd med dem, så det er det ingen grunn til å forandre på. Takk til dere alle!

Langdistanse erfaringer:
Løp/ år/ plassering - inklusive alle gangene du har fullført Femundløpet:

Jeg startet med langdistanse konkurransekjøring i 2006, og har kjørt til mål hver gang jeg har startet. Jeg har kun deltatt i den lange konkurransen. Femundløpet 600 km er kjørt fem ganger: 2006-12.plass, 2008-5.plass, 2009-12.plass, 2010-9.plass, 2011-16.plass.

Hvorfor langdistanse / Femundløpet:
Femundløpet er en fantastisk opplevelse i seg selv med all den fine naturen vi farter gjennom, og når det kombineres med konkurranse og presset det gir, så blir det ekstra moro. Langdistanse hundekjøring har så mange utfordringer ved seg, det er så mange ting som skal stemme for å lykkes, og det er utrolig givende å bruke stadig mer tid på dette. Men dette er en sykdom, og jeg er som et potensielt medlem av AA: jeg er IKKE bitt av basillen, jeg har full kontroll, jeg bruker IKKE for mye tid og ressurser på dette...

Målsettinger for årets løp:
TEAM KOMPLETTFRITID.NO satser på å etablere seg i topp 10.

Ledere i Femundløp-spannet/ navn/ alder:
Brownie er åtte år og går kanskje sitt nest siste år som konkurransehund i møte. Hun er min beste leder, men det er flere andre som i perioder er like gode: søsknene Ganda og Alit er fem år og ble opplært av Hans Petter Dalby. De er virkelig bra. Sju år gamle Blackear kan gå foran. Ellers er det flere unghunder som tar ansvar.

Spesielle hunder i Femundløp-spannet:
Ved påmelding har jeg kun 14 hunder som er gamle nok til å gå løp. Alderen er 8,7,7,5,5 og 9 x 2 år. Veldig mange unge hunder, altså. Realistisk sett skal vi ikke kunne henge med i toppen, men vi skal kjøre fornuftig, så får det bli som det blir. Topp 10 er et høyt mål -- nivået er svært høyt blant norske langdistanse hundekjørere -- men det er gøy å ha noe å strekke seg etter!