Nytt sjekkpunkt på Orkelbogen Friluftsenter

Skrevet av: John Harald Knutsson         Dato: 29.05.14 16:29

Femundløpet utvider med villmarkssjekkpunkt i folkeeventyrlige omgivelser på Kvikne.

Som tatt rett ut av våre folkeeventyr ligger gården Orkelbogen langs elva Orkla i Kvikneskogen. Omtrent ei mil sør for Kvikne sentrum i Tynset kommune. Her skal nå Femundløpets lengste klasse innom på den strabasiøse ferden til Røros. 

 Orkelbogen blir et såkalt villmarkssjekkpunkt, noe som innebærer svært begrensede fasiliteter for kjørerne. Sjekkpunktet på Kvikne blir dermed et steg i utviklingen av et løp der kjørerne i større grad må klare seg selv. 

 - Å få Orkelbogen med i Femundløpsfamilien er et stort steg fremover for løpet, sier styreleder i Femundløpet Thomas Breen entusiastisk. Sjekkpunktene er selve ryggraden i Femundløpet, med Orkelbogen på laget er ryggraden ytterligere styrket, fortsetter Breen. 

 Selve sjekkpunktet blir plassert på Fætten, på andre siden av elva Orkla. Her er det langhus og gapahuk hvor det vil bli servert både lys og varme til publikum. Esten Skullerud fra Nettverk Kvikne vil ha rollen som sjekkpunktansvarlig, han vil sette sammen et kompetent og entusiastisk team som skal gi både hundekjørere, handlere og publikum en unik opplevelse på Kvikne.

Styreleder i Femundløpet Thomas Breen og Orkelbogens Steinar Munkhaugen.

 

- For oss på Orkelbogen som retter våre aktiviteter ut mot fjellet, er hundekjøring en flott sport som vi ønsker å knytte oss opp mot, sier Steinar Munkhaugen, mannen bak Orkelbogen Friluftssenter. Både Orkelbogen og Kviknebygda setter stor pris på å få være en del av Femundløpet, avslutter Munkhaugen.

 

 

 

Om Orkelbogen Friluftssenter
Orkelbogen Friluftssenter er et moderne kurs- og konferansesenter som ligger i Kvikneskogen omtrent ei mil sør for Kvikne sentrum i Tynset kommune. Stedet tilbyr skreddersydde arrangementer med aktiviteter både inne og ute. Fjellturer, aktivitetsløyper, ski, hesteridning, fiske, skyting både utendørs og innendørs. Orkelbogen byr på unike omgivelser for alt fra bryllup til firmaseminarer. Byggene på gården er som tatt rett ut av våre folkeeventyr, men med alle moderne fasiliteter. I hovedhuset finner man bl.a. overnatting, spisesal, dyreutstilling og innendørs skytebane. På låven er det konferansesal og møterom. Fjøset, stallen og stabburet er bygget til overnatting. Lokale håndtverkere har sikret høy kvalitet ned til hver minste detalj.