Barnas Femundløp

Skrevet av: John Harald Knutsson         Dato: 20.03.14 13:03

Moro for unga

Vi har vært så freidige å copy/paste denne saken fra Femund Trekkhundkubbs nettsider, følg med der for ytterligere info om arrangementet: www.femundtrekkhundklubb.no

 

Sett av lørdag 22.mars til hundekjøring.
I år gjør vi en ny vri; Barnas Femundløp og Klubbmesterskapet arrangeres sammen! Vi bruker hagaene overfor Norbitec som start og målområde. Klubbmesterskapet blir klokka 10, og Barnas Femundløp starter fra klokka 12. Oppdatert info kommer snart, men la jungeltelegrafen gå, det blir action og moro på Røros så sant ikke mildværet ødelegger alt for oss!

Barnas Femundløp
Femund Trekkhundklubb ønsker barn i alle aldre hjertelig velkommen til Barnas Femundløp. Klokka 1200 løfter vi ankeret og gleder oss til å gi alle intresserte en flott opplevelse i samspill med sosiale og vennlige trekkhunder. Vi stiller med store og små spann og sleder. Det blir muligheter for å sitte på med en av klubbens kjørere. Hvis du er klar for det, og har lyst, får du også prøve å kjøre selv. Hvis motet svikter er det lov å ta med en forelder eller besteforelder i sleden. Alle som deltar får diplom og en liten premie. Vi holder på til rundt klokka 1500. Benytt denne flotte annledningen til å stifte bekjentskap med hundekjøring!

Klubbmesterskapet
Velkommen til Femund Trekkhundklubbs klubbmesterskap. Åpent for alle, medlem eller ikke, ung eller gammel, proff eller turkjører. Her kan du stille med gordonsetter, ski og strikk eller malamutt og pulk hvis du vil. Målet er å ha det gøy sammen med hundene og andre hundevenner.
 
Løype
25 km sløyfe på flerbruksløypa. Start og mål på jordet ovenfor Norbitec.

Klasser
25 km 6 spann og 8 spann
Kjørere under 15 år må stille i 6-spann klassa. Vi setter ellers ingen nedre aldersgrense eller nedre grense for antall hunder, men lar det være opp til kjørere og foreldre å vurdere alder og erfaring opp i mot antall hunder i spannet. Det er lov å kjøre trespann, eller enspann med ski for den saks skyld. Vi tillater dobbeltstarter, altså at to spann kan starte sammen, og oppfordrer til at yngre kjørere starter og kjører sammen med en voksen. De to spannene kan likevel stille i hver sin klasse. Opplys om dette i påmeldingsinformasjonen. Vi er ellers lempelige på alle måter slik at alle som har lyst til å delta skal kunne stille.

Regler
Du skal ikke plage andre, du skal være grei og snill, men for øvrig kan du gjøre som du vil! Ta med i vurderingen at du skal ha med i sleden det du mener du trenger for å ta vare på deg selv og hundene i alt tenkelig vær i fjellet og hvis noe uforutsett skulle skje. Et minimumskrav til utstyr er klær så du klarer deg i høyfjellet vinterstid, vindsekk eller lignende, førstehjelpsutstyr, kart og telefon.

Egenerklæring
Klubbmesterskapet er ikke terminfesta. Vi må derfor kreve at alle som kjører har ulykkes- og ansvarsforsikring privat. Alle som deltar må underskrive på en egenerklæring før start der dere samtykker i at dere har dekkende forsikring og at dere kjører på eget ansvar. Deltagere under 18 år må ha underskrift av foreldre. Dette gjøres samtidig med utdeling av startnr.

Påmelding
Påmeldingsinformasjon med klasse, navn og klubb sendes til sjura@roros.net innen 19.mars. Påmeldingsavgift betales innen samme dato til konto nr.: 4280 11 15319.
Over 15 år: kroner 250,-. Under 15 år: kroner 150,-. Etteranmelding mottas til og med løpsstart mot ett tillegg på kroner 100,-, men vi håper å få flest mulig påmeldinger innen fristen på grunn av behov for parkeringsplasser.

Program
0900 Innkjøring og parkering. Utdeling av startnummer og kart. Signering av egenerklæring.
0930 Gjennomgang av løype og kart.
1000 Start. De største spannene først.

Enkel premiering
Vi satser på fint vær og lager en fin uteplass ved start og målområdet der det blir salg av litt enkel grillmat, kaker og brus. Kaffe og saft spanderer vi på alle. 

Spørsmål om løpet rettes til Sjur Åsgård på mail eller tlf 95231505.

Hilsen styret og medlemmer i Femund Trekkhundklubb