God oppfølging for de bakerste spannene på sjekkpunktene

Skrevet av: Karen Brynildsen     Foto: Stepan Hon     Dato: 04.02.14 10:22

Det er ikke lenge til de siste spannene forlater Tynset sjekkpunkt og legger ut mot Tolga og etterhvert målstreken i Røros. På sjekkpunktene jobber fortsatt frivillige og veterinærer på spreng for å ta vare på kjørerne og hundene. Vi tok en prat med Petter Swift om de siste oppdateringene ute fra løypa.

- Vi har et godt og velfungerende sikkerhetsteam som tar seg av de siste spannene ute på sjekkpunktene, forteller GPS-ansvarlig Petter Swift. Han roser de frivillige som jobber døgnet rundt for at kjørerne og hundene skal ha det bra.

Sjefveterinær Annette Kriller legger til at det er 6-8 veterinærer fordelt på de siste spannene, så hundene får god oppfølging før turen går inn mot målgang.

Nok strøm på GPS-ene
Swift opplyser at de siste spannene nå har minst 45 prosent strøm igjen på GPSene, som er mer enn nok til at det skal være mulig å følge dem helt inn til mål via trackingen. På fylkesvei 28 og Skistuggu like før Røros, sendes det et signal når kjørerne passerer. Disse oppdateringene kan man se om man klikker seg inn på "lists" på visningssiden til trackingen.

God langdistansekultur
Alle de siste spannene har god klaring til å rekke tidsfristen for fullført løp som er midnatt på Tolga. Swift opplyser om at de to siste spannene i 600-klassen drar fra Tynset om ikke så lenge. Dette er Morten Pøhner og Nora Själin.

- Morten og Nora har samarbeidet om å komme dit. Morten opplevde parkering ute i sporet, og Nora hjalp ham videre. De to har bestemt seg for å kjøre sammen og hjelpe hverandre helt til mål, forteller Swift og legger til at det er god langdistansekultur å hjelpe hverandre når det trengs.

Roser de frivillige
Swift avslutter med igjen å trekke frem de frivillige og hele sikkerhetsteamet som jobber på spreng på de siste sjekkpunktene nå.

- De gjør rett og slett en kjempejobb for løpet og sporten, sier han med et smil i stemmen.