Birgitte sto løpet ut og sikret andreplassen

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst     Foto: Geir Sørmoen     Dato: 03.02.14 19:53

Birgitte Næss Wærner hadde andreplassen ut fra Tynset 2 og sa hun skulle fokusere på å holde den helt inn til Røros. Da hun kjørte inn på Malmplassen var det som nettop andre spann i årets utgave av F600.

Selv med et ganske redusert spann hvor bare seks hunder var med på den siste etappen, holdt hun unna for Arnt Ola Skjerve og Sigrid Ekran, som jaget hele veien fra Tynset.

- Jeg er kjempelykkelig, rett og slett, sa en sliten, men glad sølvvinner etter målgang.

Uansett hva utfallet hadde blitt av kampen om andreplassen, ville det vært en solid forbedring for Birgitte. Hun har kjørt 600-kilometeren to ganger før. Første gang var i 2009, da hun ble nummer 10. For to år siden stilte hun igjen og "perset" med en niendeplass.

I fjor var det ektemannen Thomas som kjørte og Birgitte som var handler. Da ble det en tredjeplass på Team Wærner og Berserk kennel. I år var rollene byttet om, og Birgitte sørget for familiens besteplassering i Femundløpet. Men uansett hvem av dem som stiller, så ser det ut til at premiesamlingen hjemme på Torpa vokser. Og som om det ikke er nok å drive sitt eget lag og hente premier både i Femunden og Finnmark, Gausdal og Hallingen, startet Wærner og Wærner sitt eget løp, Mush synnfjell, der Birgitte tok en tredjeplass i årets utgave.

Birgitte hadde satt seg som mål at hun skulle smile fra start til mål, og vi som så henne ute på sjekkpunktene kan nok skrive under på at hun klarte det. Gratulerer med godt gjennomført løp og et strålende resultat!