F600: Arnt Ola Skjerve jaktet seg inn til bronseplassen

Skrevet av: Karen Brynildsen         Dato: 03.02.14 19:43

Det ble en heseblesende jakt for Arnt Ola Skjerve på slutten av løpet. Robert Sørlie lå i overlegen tet, men Birgitte Næss Wærner lå akkurat utenfor rekkevidde for 31-åringen hele veien fra Tynset til Røros. Han klarte likevel å riste av seg Sigrid Ekran på veien over fjellet fra Tolga. Da han ankom Malmplassen i Røros mandag kveld var dermed bronsemedaljen sikret i dette årets Femundløp 600.

Bonden fra Rennebu sier han har 25 år erfaring fra hundekjøring. Ikke rart han har gjort det så bra som han har. Debuten hans i Femundløpet i 2009 endte med førsteplass i 400-klassen. Samme året vant han også 500-klassen i Finnmarksløpet. Ellers er dette hans sjette start i Femundløpet, og ikke minst også hans sjette fullførte Femundløp.


Litt tid til kos med datteren ble det også for Arnt Ola da han kom til mål. Foto: Tine Mathea H. Johansen

Arnt Ola viser gang på gang at han er en farlig konkurrent i langdistanseløpene. Han krysser målstreken med ti hunder foran sleden, så kun to har måttet bli satt av underveis på den 600 km lange etappen. Dessverre mistet han ledelsen han sikret seg inn til Tynset og Grimsbu 1, så han har måttet jakte Birgitte og Robert fra tredjeplassen helt frem til Røros. Vi gratulerer med bronse!


Arnt Ola Skjerve på vei inn til sjekkpunkt Tynset. Foto: Geir Sørmoen