F600: Kampen om sølvet

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst     Foto: Fredrik Ljone Holst     Dato: 03.02.14 15:58

Sølvreven Robert Sørlie i teten er det ingen som kan gjøre noe med, men kampen om resten av pallen er fortsatt åpen. Tre kjørere kjemper om de to gjeveste plassene bak Robert.

Birgitte Næss Wærner oppsummerte det godt da hun kjørte ut fra Tynset 2 mandag formiddag:
- Jeg skal fokusere på å beholde plassen min.

Ut fra det sjekkpunktet lå hun over to timer bak Robert, men langt viktigere var det som skjedde bak henne. 28 minutter bak kjørte Arnt Ola Skjerve ut i sporet med ti hunder, tre flere enn Birgitte. Allerede på Tolga var det forspranget skrumpet inn til ti minutter. Arnt Ola har med andre ord en høyst reell mulighet til å kjøre seg opp en plass på den siste etappen inn til Røros.

Han var ikke like eplekjekk som vi er vant til da han sa at målet på de to siste etappene simpelthen var å komme til mål.
- Jeg er overhodet ikke i ferd med å bli beskjeden, forsikret han.
- Jeg er bare realistisk.
Og da er han nok høyst oppmerksom på at en gjentakelse av fjorårets andreplass er et realistisk scenario når vi mandag kveld sitter med fasiten for årets løp.

Samtidig er nok Arnt Ola oppmerksom på at enda en sterk kandidat kommer like bak ham. Sigrid Ekran var ni minutter bak ham ut fra Tynset, men klarte ikke helt å holde tempoet hans til Tolga og lå 12 minutter bak ham da hun kjørte ut fra stadion.
Men også Sigrid - som hadde ti hunder ut fra Tynset, men tok ut én på Tolga - har kjørt raskere enn Birgitte. 37 minutters luke opp til andreplassen før nest siste etappe var redusert til 22 minutter da hun tok fatt på det siste strekket inn til målgang på Malmplassen.

Det er med andre ord tre kandidater til de to pallplassene som fortsatt står ledige når Robert Sørlie har kjørt inn til sin ellevte seier i Femundløpet.
Sånn de tre aktuelle spannene har kjørt mellom Tynset og Tolga, kan det se ut som om det skal holde hardt for Birgitte å beholde grepet om andreplassen. Det kan sågar hende at hele pallen glipper og at hun ender på den lite hyggelige fjerdeplassen.

Det ligger an til en spennende ettermiddag og kveld for både kjørerne og dem som følger med på utviklingen i løpet. Om noen timer er det hele over og topplasseringene er fordelt for i år.

Intervju på video med de tre som kniver om andre- og tredjeplassen: