Kongen av Femund er seierherre - igjen!

Skrevet av: Karen Brynildsen     Foto: Hanne Nordskag/Synne Åkre/Tine Mathea H. Johansen     Dato: 03.02.14 13:15

Det er hans 25. Femundløp. Hans ellevte seier i Femundløpet. Han har aldri brutt et langdistanseløp - noen gang. Kongen av Femund. Sølvreven. Godstoget fra Jeppedalen. Kjært barn har mange navn. Robert Sørlie er den ubestridte seierherren i det 25. Femundløpet i rekken.

Robert Sørlie er flere mil foran de andre tre som kjemper om pallplassering, idet han krysser målstreken på Malmplassen. Foran sleden står elleve hannhunder, bare én har Robert måttet ta ut av konkurransen i løpet av 60 mil. Igjen blir det bekreftet at brannmannen fra Hurdal har en helt egen evne til å velge seg ut løpshunder som er like seige og sterke som ham selv.


Spannet krysser målstreken - så mange hunder at ikke alle fikk plass i bildet. Foto: Hanne Nordskag

Kanskje er det noe i vannet i Hurdal. Kanskje er det noe i hundematen. Uansett hva det er så er det ingen tvil om at Robert Sørlie klarer det igjen og igjen. I år har ikke Femundmarka vært videre snill mot noen av kjørerne. Snøen har vært kornete som sukker. Det har blåst stiv kuling opp til flere ganger. Bakkene har vært bratte og mange. Med andre ord har løypa vært alt annet enn enkel i år. Likevel virker Robert uberørt. Det er hans styrke. Uansett forhold klarer han å kjøre godt. Ikke én gang har han måttet bryte et langdistanseløp. Ingenting er så stort eller vanskelig at Robert gir opp i sporet.


Sjampis er på sin plass når man vinner 600-klassen. Foto: Hanne Nordskag

Hans ellevte seier i Femundløpet blir enda en seier i en lang rekke med trofeer. Han er den som kjørte Iditarod for første gang i 2002 og vant prisen for beste rookie. I 2003 vant han verdens lengste hundeløp, som eneste nordmann noensinne. I tillegg vant han i 2005. Ellers kan det jo bare nevnes at han har deltatt i rundt 50 løp.


Robert Sørlie kom inn til Malmplassen til stor jubel fra alle de fremmøtte. Foto: Tine Mathea H. Johansen

Se video fra Roberts målgang og vinnerintervjuet her: