F400 Svein Sødahl Kvam sikrer sølvmedaljen

Skrevet av: Erlend S. Rokseth         Dato: 03.02.14 07:01

Svein Sødahl Kvam holdt unna for kjørerne som kom bak og tar dermed andreplassen i årets F400. Han har kjørt jevnt og godt og lagt vekt på ikke å presse hundene, selv om konkurransen hardnet til underveis. Dette blir nok et trofé for Team Kvam og Svein Sødahl Kvam fra Romsdal.

Team Kvam består av Svein Sødahl Kvam og broren Jørn Sødahl Kvam. De samarbeider om å delta i sledehundløp, og når den ene stiller til start, stiller den andre som handler. I fjor utvidet de imidlertid besetningen og Jørns samboer Kristin Vollan stilte til start på F400. Da ble resultatet en 10.-plass.

Svein Sødahl Kvam har mange gode plasseringer i både Finnmarksløpet og Femundløpet. Men i 2011 måtte han bryte. Så med dette resultatet har han jo virkelig reist kjerringa.

- Her var det velkomstkomite, gitt. Fotografering og greier, smiler en glad Svein Sødahl Kvam på Målstreken. - Det har vært en fin tur med gode hunder og stort sett fine spor. Det har vært litt sur vind, men hundene har iallefall taklet den godt, smiler han.

Han er også godt fornøyd med apparatet rundt, og gjennomføringen av Femundløpet.

- Arrangementet blir bedre og bedre for hvert år, stadig proffere. Konkurransen hardner også til for hvert år, utdyper han.

 

Ambisiøst team

Det er ikke vanskelig å gjette seg til at Team Kvam egentlig kunne tenkt seg å stå på toppen av pallen. Men Roar Kvilvang satte en stopper for det.

- Det var ingenting å gjøre med det, han kjørte jo bare gjennom det ene sjekkpunktet etter det andre. Han kan ikke hete noe med kvile han, en mann som ikke kviler, spøker Sødahl Kvam. - Men all ære til Roar for et fantastisk løp, avslutter han.Man må regne med litt mediedekning på målstreken som sølvmedaljevinner i årets NM. Foto: John Harald Knutsson

Svein Sødahl Kvam har mange gode plasseringer i både Finnmarksløpet og Femundløpet. Men i 2011 måtte han bryte. Så med dette resultatet har han jo virkelig reist kjerringa.

Video fra målgangen til Svein her:

 

Og et lite intervju med handlerteamet: