Pigge spann på Tolga

Skrevet av: Erlend S. Rokseth     Foto: Erlend S. Rokseth     Dato: 02.02.14 21:16

Mange av spannene som har kommet frem til sjekkpunkt Tolga har kjørt så å si i strekk fra restarten i Tufsingdalen lørdag kveld. Det vil si 30 mil. Veterinær Arild Jøssund har vært med å kontrollere spannene og er positivt overrasket over tilstanden.

Var spent

- Når vi så at spann etter spann kjørte gjennom det ene sjekkpunktet etter det andre, er det klart jeg gjorde meg noen tanker om hvilken forfatning spannene ville være i nå. De har løpt langt og lenge i til dels krevende forhold, forteller Vidar Jøssund.

Lite skader
Vanlige skader for hunder som løper hundesledeløp er for eksempel stive muskler, ømme ledd i skuldre og håndledd, eller diaré. Så langt har Jøssund kun unntaksvis kommet over hunder som bør følges opp litt ekstra før de eventuelt skal ut på siste etappe.På alle sjekkpunkt der det er obligatorisk hviletid får hundene en grundig veterinærsjekk. Foto: Erlend S. Rokseth

Setter igjen hunder
Hundekjørere nøler ikke med å sette igjen hunder som viser antydning til ikke å klare å yte maksimalt. Så langt ser det imidlertid ut til at det ikke blir så mange hunder som blir satt av på Tolga som man kanskje kunne fryktet etter langkjøret.