Roar Kvilvang 400-vinner og norgesmester!

Skrevet av: Karen Brynildsen     Foto: Hanne Nordskag/Synne Åkre     Dato: 02.02.14 20:29

Han dro et stunt vi ikke har sett maken til. Han lurte stormen over Grønfjell. På mange kom det vel neppe som noen overraskelse. Roar Kvilvang har kjørt formidabelt fra start og nå kunne han seile over målstreken med en suveren margin. Ingen tvil om at seieren er vel fortjent og vi gratulerer Roar som vinner av 400-klassen og ikke minst NM!


Roar Kvilvang får en velfortjent klem da ankommer mål tidlig mandags morgen. Foto: Synne Åkre

Den nye norgesmesteren har tidligere deltatt i Femundløpet 10 ganger, både i 400- og 600-klassen, men dette er hans første seier. I fjor kom han på 15. plass, fire timer og to minutter etter vinneren Elisabeth Edland. Vi kan trygt si at taktikken sønnen Jan Kvilvang la for løpet har fungert og at seieren er en delt ære. Roar og hundene har ikke hatt mer enn 12 timer og 46 minutters pause i løpet av konkurransen. Spørsmålet nå er om det er lagt en ny og revolusjonerende føring for fremtidige kjøreplaner?

På forhånd av løpet kunne Roar opplyse på resultatservice at målsettingen hans for i år var å "fullføre mitt 11. Femundløp med stil!". Det tror jeg vi alle kan være enige om at han oppnådde med glans!Lederhundene får også velfortjent kos og berømming etter bragden. Roar hadde aldri klart å vinne uten hundenes tapre innsats. Foto: Hanne Nordskag


Se intervju med norgesmesteren nedenfor:

 

Hør også hva løpsleder Roger Leegaard har å si om seieren og taktikken Roar valgte å kjøre: