- This is a success

Skrevet av: Erlend S. Rokseth     Foto: Erlend S. Rokseth     Dato: 02.02.14 19:34

Ordene er handler Mascha Verweijs og ironien ligger tykt utenpå. Hundekjører Edmond Schoemacher kom inn med spannet til sjekkpunkt Søvollen halv sju i morges og der ligger de ennå, som det eneste spannet i F600.

- Vi skjønner ikke hva som skjer. Hundene er i fin form og spiser bra. Veterinærene sa de kom inn som det lykkeligste spannet for dagen. De vil bare ikke gå, forteller Mascha Verweijs.

Negativ utvilking
De merket det allerede fra starten. Det var ikke det samme trøkket det pleier å være i dem og det ble ikke bedre etter hvert, snarere tvert imot.

Hun er både skuffet, frustrert og overrasket, for dette likner ikke spannet som har gått både Finnmarksløpets 500km to ganger, La Grande Odyssée og F400 i 2011. Alle løpene fullførte de med hver eneste hund i spannet.

Halv fart
Resultatservice avslører at de har brukt nesten 12 timer fra Drevsjø til Søvollen med en gjennomsnittsfart på 6,1 km/t. Også kjøreren Edmond Schoemacher er skuffet, men han påpeker det opplagte: «That’s life.»

Tar tiden til hjelp
Foreløpig velger de å hvile så lenge de kan i håp om at gnisten skal tennes i spannet. De vet imidlertid at de ikke har hele uka på seg for å fullføre. Det er satt tidsfrister spannene må forlate sjekkpunktet innen. Tidlig mandag morgen må de enten forlate Søvollen og sette kursen mot Tynset, eller velge å bryte.

Ekteparet kommer fra Belgia men bor i Nederland hvor de har en kennel med 18 alaskan huskyer. Til vanlig trener de med vogner på barmark, men i oppkjøringa før løp tar de med seg hundene til Sverige og trener på snø.