Morgenprat med Thea Mortensen Holien

Skrevet av: Karen Brynildsen     Foto: Hanne Nordskag     Dato: 02.02.14 12:16

Vi møtte Thea Mortensen Holien tidlig søndag morgen og fikk snakket litt om det som skjedde i sporet i natt.

Hvordan går det med deg nå?
- Nå går det veldig bra, men jeg synes det er skikkelig kjipt at jeg ikke kunne fullføre. Sikkerhetsteamet turte ikke sende meg over fjellet.

I natt kunne vi melde at Thea var blitt bitt, mens hun var ute i sporet, fordi hun brøt opp en liten krangel mellom to av hundene. Det var ingen dramatikk rundt situasjonen, men sikkerhetsteamet valgte likevel å hente henne ut med scooter. Det er selvsagt på sin plass å høre hva det var som egentlig skjedde.

- Nei, hundene var litt slitne og lei. Også var det en av hannhundene som ble irritert på en av de yngre hannhundene som bjeffet mye i sporet. Det var egentlig ikke noe alvorlig slåssing, men han yngste ble veldig redd, så jeg kobla av baklina sånn at han kunne komme seg litt bort fra han andre. Selv om han fortsatt var bundet i nakkelina, kom han seg løs og begynte å springe bakover i sporet. Så det var det som bekymra meg mest, sier hun, og legger til at hun ble bitt i fingeren da hun skulle få den eldre hannhunden unna den yngre.

- Det var egentlig ikke noe problem og bittet var ikke det jeg var redd for. Det har skjedd før at jeg har fått hånda imellom når hunder har krangla litt. Jeg vet jo at de ikke gjør det med vilje, det er et uhell. Jeg var mest redd for han lille som var blitt så skremt, sier hun.

Thea forteller at hun ringte sikkerhetsteamet som ba henne om å vente der hun var. I mellomtiden kunne hun ikke se hvor den yngre hunden, Atlas, hadde dratt.

- Jeg vet ikke hvor lenge jeg venta, men til slutt kom scooteren og de hadde heller ikke sett Atlas. Da ble jeg enda mer bekymra, men så kom han rett etter at sikkerhetsteamet kom. Da var han blid og glad, det var ikke noen skader eller noe sånn på han heller, smiler hun og legger til at det viktigste for henne er at hundene hennes har det bra hele tida. Atlas fikk en deilig snackpølse og masse kos av matmor da han dukket opp igjen.

- Han var klar for å trekke mer, han, ler hun. 17-åringen har tidligere deltatt i Femund Jr både i 2012 og 2013, så hun har god erfaring med løpet. I retrospekt ser hun at hun kunne ha fullført denne gangen også, til tross for den skadde fingeren og værforholdene på fjellet.

- Været var jo egentlig ikke noe problem, for alle hundene mine er stormsikre. Vi har trent mye i tøffe forhold, forteller Thea. Hun legger til at hun skjønner at hun ble tatt ut av løpet, men at hun kommer sterkere tilbake neste år.

- Jeg gir meg ikke nå! Alle hundene er friske og raske. De gikk i fint driv nedover fjellet, så det var kjipt jeg ikke fikk dratt over fjellet i stedet, smiler hun.