Update from tonight

Author: Karen Brynildsen/Anna Helena Stoller     Photo: Geir Sørmoen/Cilje Helen Abelsen Moe     Publish date: 02.02.14 07:43

I løpet av natten ble Anette Børve Hernes kåret som norgesmester i Junior-klassen, med Marcus Kampesveen og Torjus Mortensen Bakk på henholdsvis andre- og tredjeplass. Men det har skjedd saker og ting også i de to andre klassene. Her kommer en liten oppsummering av nattens hendelser og status slik den er nå:

F600
I de siste timene har rekkefølgen på kjørerne stadig vekk endret seg, med unntak av Arnt Ola Skjerve som har elegant beholdt ledelsen helt fra Drevsjø, fordi han tok seg en hvil der fremfor på Søvollen. Lars Monsen lå lenge på andreplass, men mistet denne til Marianne Skjøthaug rundt midnatt. Men hun beholdt ikke posisjonen lenge. Marianne valgte å hvile i underkant av fire timer på Tynset. Dette ga dermed Birgitte Næss Wærner og Robert Sørlie sjansen til å klatre oppover i rekkene, ved å kjøre rett gjennom samme sjekkpunkt. Vi ser tydelig at kjørerne velger ulike taktikker i løpet og derfor kan rekkefølgen endres hyppig.

Foreløpig kniver Robert og Birgitte om andreplassen. De ligger omtrent en halvtime bak Arnt Ola i sporet. Omtrent en halvtime bak Robert og Birgitte, ligger en gruppe på fire kjørere nå: Marianne Skjøthaug, Emil Inauen, Nina Skramstad og Sigrid Ekran.

I de neste morgentimene skal det bli spennende å se om Emil og Sigrid kan dra nytte av at de entrer kjent treningsterreng.


Robert Sørlie under fjorårets løp. Foto: Cilje Helen Abelsen Moe

 

F400

Hun kom, hun vant, hun forsvant. Slik oppsummerte vår F400-reporter Erlend S. Rokseth, Elisabeth Edlands passering av sjekkpunkt Drevsjø i natt:

Elisabeth Edland fikk med seg spurtpremien fra Østlendingen på 2000kr samt et tovet sitteunderlag fra Krekling og Villsau som første kvinne til sjekkpunkt Drevsjø. Hun takket pent og suste avgårde med et godt motivert spann.

Nå ligger hun og hviler på Søvollen, men leder løpet foreløpig med god margin. Fjorårets vinner ankom Søvollen for én time siden og kan derfor ligge der helt til konkurrentene kommer inn. Dette betyr at hundene hennes har fått mulighet til å ta seg en hvil og en matbit, noe som gjør en stor forskjell når de beveger seg inn i neste etappe. Sånn som situasjonen er nå, er det ikke tvil om at Elisabeth har god kontroll på løpet.

På andreplassen ligger nå Roar Kvilvang. Kanskje kan det ha betydning at han som lokal kjører nå kommer inn i kjent treningsterreng? Bak Roar ligger nå en gruppe på fem, som jakter på hverandre i løypa: Silje Christin Lystad, Vidar Løkeng, Vibeke Grytbak, Leif Wilhelmsen og John Erik Eriksen.


Elisabeth Edland ut fra Røros under fjorårets løp. Foto: Cilje Helen Abelsen Moe.