Førstemann fra Søvollen leder

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst     Foto: Geir Sørmoen     Dato: 01.02.14 13:38

Arnt Ola skjerve har nettopp kjørt ut fra Drevsjø som nummer 15, men akkurat nå er det faktisk han som nå leder Femundløpet.


Arnt Ola Skjerve tok den obligatoriske hvilen på åtte timer på Drevsjø. Foto: Geir Sørmoen

Arnt Ola er nemlig den første som har gjennomført den første obligatoriske langhvilen og tidsutjevningen. Alle spannene som ligger foran ham må gjøre dette når de kommer til Søvollen, mens han selv kan velge å kjøre rett forbi. Han har også nok timer i bakhånd til at han kan koste på seg en pause også på det sjekkpunktet.

Skal han holde grepet om tetplassen er det derimot andre han må følge nøyere med på enn dem som sover på Søvollen når han kommer. Bare fire minutter etter at Arnt Ola forlot Drevsjø var nemlig Lars Monsen ferdig med sin tidsutjevning. De to valgte å ta henholdsvis en kort stopp og kjøre rett gjennom da de kom til første sjekkpunkt i Tufsingdalen, mens de som ligger foran dem i sporet tok lengre pauser.

Tidtakersystemet beregner at Arnt Ola kan komme seg til Søvollen ved 21-tiden lørdag kveld. Da vil det fortsatt være noen timer før Nina Skramstad, Birgitte Næss Wærner og flere av de andre er ferdige med den obligsatoriske hvilen og kan ta fatt på etappen mot Tynset.

Ingen kan kjøre ut fra Søvollen uten å ha gjennomført åtte timers hvile pluss tidsutjevning, og det er dermed første spann ut fra dette sjekkpunktet som leder. Men det er fortsatt langt til Røros og altfor tidlig å si hvilken taktikk og hvilket spann som fører kjøreren raskest frem til Malmplassen.