Obligatorisk sledesjekk

Skrevet av: Erlend S. Rokseth     Foto: Erlend S. Rokseth     Dato: 01.02.14 11:17

Hundekjøring kan være ekstremsport med store påkjenninger for kropp og sinn under utfordrende vær og føre. For å være best mulig rustet for en eventuell nødstopp på fjellet, må alle hundekjørerne igjennom en utstyrskontroll før start. Laila H. Bøe er rookie og synes det er betryggende at oppakningen blir kontrollert.

 

Løpsleder Roger Leegaard er en av kontrollørene som nøye går gjennom hver eneste slede på oppstillingsplassen før start. Han påpeker nødvendigheten av at sikkerheten ivaretas.
- Poenget med denne sjekken er at vi må vite at hundekjøreren har det utstyret som trengs for å klare seg selv hvis han eller hun blir stående fast på fjellet, forteller han.
Leegaard går gjennom listen til punkt og prikke mens Laila H. Bøe viser frem det obligatoriske utstyret. Kart, spade, sovepose, mat og drikke til hunder og kjører, kokeapparat og rødsprit er bare noe av det som må være på plass i sleden. Også for kjørerne er det en ekstra trygghet å få bekreftelse på at alt faktisk har blitt med.
- Jeg synes det er veldig betryggende at noen kontrollerer at alt er med. Særlig for meg, jeg har knapt stått på en sleda før, smiler Laila H. Bøe på startstreken før F400. Hun har mange medhjelpere og heiagjeng med seg og håper på å fullføre F400.