Dette skjedde i natt!

Skrevet av: Karen Brynildsen     Foto: Geir Sørmoen     Dato: 01.02.14 07:23

Nina Skramstad førstedame på to sjekkpunkt, juniorene har forlatt Tufsingdalen, Lars Monsen halset seg inn til en førsteplass på Drevsjø, mens R&R (Robert Sørlie og Ralph Johannessen) kjører kjent taktikk. Les alt om nattens hendelser her.

For de av dere som ikke har sittet klistret til ScribbleLIVE-feeden vår i hele natt, har vi her en oversikt over alt som skjedde på sporet og sjekkpunktene i natt.

Femund Junior

Som dere alle vet, forlot alle våre 16 Junior-utøvere Røros fra klokka 16 og utover i går ettermiddag.

De holdt en generelt jevn spredning over fjellet, og førstemann ut i sporet, Anette Børve Hernes, var også førstemann inn på sjekkpunkt Tufsingdalen. Deretter kom resten av gjengen som perler på snor. På Tufsingdalen sjekkpunkt hadde de en obligatorisk seks timers hvile og nesten samtlige har forlatt sjekkpunktet. Nå venter nye prøvelser på vei over fjellet mot Tolga.


Anette Børve Hernes sørger for at hundene har alt de trenger, før hun selv kan pakke seg inn i soveposen. Foto: Geir Sørmoen

 

F600

Deltakerne på vår lengste og tyngste etappe, dro ut av Røros i går ettermiddag fra 16.30 og utover.

Nina Skramstad beholdt lederposisjonen hele veien fra Røros, halset forbi våre 16 juniorer, og sikret seg "førstedametittelen" i Tufsingdalen. Vår reporter ute i felten, Fredrik Ljone Holst, kunne melde følgende fra Førstedama på ScribbleLIVE:

Som første spann i løypa, var det til tider vanskelig å finne sporet, særlig etter at hun hadde passert alle juniorene.
- På sjøen var det bare stikkene, og de var av og til ganske langt fra hverandre, sier Nina Skramstad. Men bortsett fra det gikk turen nedover Femunden greit.
- Det var ikke sånne forhold som vi må takle.
Alle hundene har gått bra, og alle tolv blir med videre mot Drevsjø. Og selvfølgelig vil hun ikke si noe om hvor lenge hun blir på sjekkpunktet.

R&R-fansen, ikke fortvil! Reporter Fredrik Ljone Holst fikk en kommentar fra Ralph Johannessen da han ankom Tufsingdalen:

Like bak Robert Sørlie kommer Ralph Johannessen, som sa før start at han skulle ta det rolig.
- Jeg har jo tatt det rolig, Robert har kjørt et kvarter raskere, sier han med et smil. Men også Ralph har passert et godt knippe kjørere på den første etappen.

Akkurat nå er halvparten av kjørerne ankommet Drevsjø, mens andre halvpart er å finne i sporet. Utover morgenen og formiddagen vil de fleste kjørerne ankomme Drevsjø på rekke og rad.

Lars Monsen ble førstemann inn på Drevsjø etter å ha kjørt rett gjennom Tufsingdalen. Arnt Ola Skjerve kom som nummer to, og Nina Skramstad sikret seg atter en gang "førstedameprisen". Reporter Fredrik Ljone Holst tok seg en prat med både nummer én og to inn til Drevsjø:

Lars sier det har vært en tung etappe med mye løst spor. Men han tok altså likevel sjansen på å kjøre rett gjennom sjekkpunktet i Tufsingdalen.
- Jeg gamblet jo litt da, men det må man gjøre om man skal komme noen vei i dette selskapet.
Han legger også til at selv om det var løst, så var det ikke altfor nye brøyting underveis, så han tror ikke det nødvendigvis har vært noen ulempe å ligge først.

Fire minutter bak Lars kom Arnt Ola Skjerve. De to har fulgt hverandre tett helt fra Tufsingdal, med bare noen minutters avstand.
- Jeg kunne se Lars da vi var på Isteren, forteller Arnt Ola, men han bedyrer at han ikke lot seg stresse da Lars kjørte rett gjennom det første sjekkpunktet.
- Neida, da fikk jeg bare bedre tid, sier han, og man kan høre at han smiler bak hodelykten.


På Drevsjø sjekkpunkt fikk Nina Skramstad utdelt "førstedameprisen". Et deilig saueskinn fra Krekling & villsau. Foto: Geir Sørmoen

 

F400

Alle ligger og sover.

 

Husk å følge løpet fra sjekkpunkt til sjekkpunkt på resultatservice og langs sporet med gps-trackingen. Vi holder deg oppdatert hele veien fra start til mål.