Femundløpets førstedame klarert for start

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst     Foto: Fredrik Ljone Holst     Dato: 31.01.14 13:33

Nina Skramstad er første kjører opp Kjerkgata i F600 i år. Med bare et par timer igjen til start, er det tid for den offisielle sledesjekken - som bestås med glans.

Før kjørere og hunder slippes ut i Femundsmarka, må de vise at det obligatoriske utstyret er på plass på sleden og i jakkelommer. Først og fremst er dette utstyr som skal sørge for at hele teamet holder varmen og har proviant dersom det skulle skje noe uforutsett ute i sporet.

Varm sovepose til Nina, ekstra sokker til hundene, fôr, vannkoker, lykter og signalpenn eller lysstav er noe av det som må være med. I slede nummer 1 er alt som det skal være, og TD Marianne Lund gir tommelen opp.

Først ut - først i mål?
Og nettopp 1-tallet som står foran navnet hennes på startlisten, kan Nina godt tenke seg å se på resultatlisten også.

- Jeg kjører jo for å bli best, sier hun med et smil. I år skal samboer Didrik Lindeberg Sand også kjøre 600, men de er begge enige om at husfreden kommer til å overleve dette. Det er heller ingen reell konkurranse mellom de to.

- Det er jeg som kjører A-spannet, og sånn er det alltid hvis det er jeg som er frisk, forteller Nina. Hun sier også at Didrik har lagt opp til å hvile hundene mer enn hun planlegger.

- Det kan nok tenkes at vi tar langhvile på samme sjekkpunkt underveis, men vi har sagt "ha det" til hverandre nå og kjører hvert vårt løp.

Klar for alt
I det løpet er Nina forberedt på det meste. Ikke bare har hun alt det tekniske utstyret i orden og alt det hundene trenger til den lange turen gjennom vinterlandskapet. I høyre jakkelomme ligger også en leppestift - sammen med en leatherman.

- Det er sånt du finner i lommene til en hundekjørerdame, sier hun med et smil, men legger til at det ikke er forfengelighet som ligger bak leppestiftvalget.

- Det har med velvære å gjøre, og det er en helt nøytral farge, forsikrer hun og skrur den opp for å bevise at det hverken er knallrød eller sjokkrosa sminke det er snakk om.

Vi ønsker Nina - og alle som kommer til å jage henne ut fra start - god tur og lykke til!