Gruveløpet

Skrevet av: John Harald Knutsson         Dato: 17.01.14 12:27

Under Gruveløpet blir det både teknologi- og kjendistesting.

Fellesstart
I helgen drar Femund Trekkhundklubb i gang Gruveløpet og interessen for løpet er gjenniom taket. 64 startende er meldt på en svært publikumsvennlig fellesstart på Gjettjønna lørdag klokken 10.00. De første spannene antas å komme inn til sjekkpunkt Tufsingdalen ved 16-17 tida på ettermiddagen. Her blir det fire timer obligatorisk pause før de beste seiler inn på Malmplassen rundt 01-02 natt til søndag.

GPS-Tracking
Gruveløpet tester ut GPS-tracking av kjørerne. Dette vil, for sofamusherne verden rundt, løfte opplevelsen av løpet med etpar kjappe sjumilssteg. For å følge trackingen klikker du 

HER


Ølbriller eller snøbriller?
Hiphoperne Erik og Kriss må bytte ølbriller med snøbriller på når de inntar Røros for å kjøre Gruveløpet. Bærumsrapperne kjent for blant annet sangene «Ølbriller» og «Det e’kke meg det er deg», er de to hemmelige gjestene til Dag Otto Lauritzen. 


Lynkurs hos Ketil Reitan.
Ketil Reitan og Sigrid Ekran kommer til å være lagledere for hvert sitt team som inkluderer Lauritzen, Kristian Ødegaard og de nevnte rapperne Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke. Anledningen for det spennende besøket i helga er innspillingen av Dag Otto Lauritzens nye programserie som skal ta syklisten og gjestene hans gjennom forskjellige utfordrende aktiviteter. Programseiren kommer på TV2 utover våren.