Sjekkpunkt - Hva skjer på Drevsjø?

Skrevet av: John Harald Knutsson         Dato: 09.01.14 10:20

Festivalstemning hele helgen på Drevsjø.

Femundløpet svinger innom sju kommuner i fjellregionen før det ender tilbake til utgangspunktet, Røros. I hver kommune er det et sjekkpunkt der hunder og kjørere stopper for å få seg en pust i bakken og en kjapp pedikyr fra sitt ivrige handlerteam. Men, det er ikke bare spa-behandling og hvile som foregår på sjekkpunktene. Lokale krefter på de ulike stedene drar i gang en masse aktiviteter for publikum i alle aldre. 

I Engerdal Kommune ligger sjekkpunkt Drevsjø, her er det full festivalrulle torsdag, fredag og lørdag. Vi kan dra fram aktiviteter som hodelyktrenn, skulpturkonkurranse, hundekjøring for barn, grendequiz, opptredener fra kulturskole og Engerdal trekkspillklubb.

Og på lørdagskvelden drar gruppa Eau de Vill i gang et heidundrende show.  

 

Her har du en fin oversikt over hva som skjer på Drevsjø under Femundløpet:


Program sjekkpunkt Drevsjø 2014.

Torsdag 30 jan.

18.00: Hodelyktrenn, start ved Byggbua og mål ved Fjellvang. Premiering før start (hodelykt) og noen premier blir trukket ut ved målpassering, premie  til beste gutt/jente. Rennet går i fristil og er åpent for alle som går på grunnskolen (1 – 10 kl)kuldegrensen blir –18 grader, det vil være drikkestasjon underveis.

20.00: Start skulpturkonkurranse. Skulpturer kan lages på stedet eller fraktes ferdig dit i perioden fram til klokka 15.00 lørdag ettermiddag. De som ønsker å sikre seg plass for skulptur bes ta kontakt med Bjarne. Vi kan da tilrettelegge plass.


Fredag 31. januar.

19.00: Fjellvang åpner, boder og stands åpner.

20.00: Utøvere fra kulturskola i Engerdal opptrer

22.00: Engerdal trekkspillklubb underholder

22.00: Sjekkpunktet skal være sportslig operativt

24.00: Vi begynner å forberede oss på de første deltakerne inn ca kl 01.

 

Lørdag 1 februar.

Hundekjøring for barn på jordet mellom Drevsjøbana og Gløtvold. Det blir tilbud om å sitte på eller kjøre selv, pris pr tur er kr 50,-

19.00: Boder og stands åpner

19.00: Premieutdeling isskulpturkonkurranse

19.00: Show med gruppa Eau de ville 

21.30  Grendequiz. Alle grendene i kommunen er invitert til å være med på en uhøytidlig og blodig alvorlig kåring av Engerdalsmester i quiz.

22.00:  Eau de Ville underholder videre mens vi venter på deltakerne inn.

01.00: Deltakerne forventes inn.

 

Søndag 2 februar.

18.00: Sjekkpunktet stenger.

 

Generelt:

Fjellvang er åpen hele helga med matsalg, storskjerm med resultatservice. Speakertjeneste med oppdatering fra både F-400 og F-600 gjennom hele helga.

Utstillere inne i Fjellvang og ute i lavvoparken. Mulighet for å kjøpe lokale matretter også hos utstillere ute.

Sjekkpunktet har bankterminal.

Parkering for handlere/arrangører på anviste plasser ved Fjellvang (som foregående år). Publikum henstilles å parkere ved Joker eller på fotballbanen. 

Det er invitert til is- eller snøskulpturkonkurranse. Skulpturene skal plasseres i området ved Fjellvang. Vi håper at mange vil sette fantasien i sving og delta. Ingen prestasjonskrav, det kreves kun at en er i stand til å klappe en snøball eller fryse litt vann i ei bøtte! 

Det har gått ut oppfordring om at det tennes fakler, islykter etc over hele kommunen denne helga. La oss markere denne helga med lys, varme og glede!

 

Her kan du se noen av øyeblikkene fra løpet i fjor når kjørerne var innom Drevsjø 

Created with flickr slideshow.