Sjekkpunkt Tolga i Femundløpet stemmning

Skrevet av: Maren Riise     Foto: Sjekkpunkt Tolga     Dato: 14.10.13 13:46

Lørdag 14. september var det igjen tid for «Lokal Matdag» på Tolga. Da ble hele Gata (fra Skreddargarden i Nord, til Caltex i sør) fylt opp med ulike aktører innen matkulturen i Fjellregionen. Dette er en passende anledning å vise fram Femundløpet, i år som i fjor.

I den forbindelse stilte «Sjekkpunkt Tolga» på stand for å markedsføre Femundløpet, og gi barna muligheten til å bli kjent med hundesporten. Vi har vår egen lokale kjører som vi følger med argusøyne under selve løpet om vinteren, så han «huka vi tak i». Vi snakker selvfølgelig om hundekjøreren Morten Paulsen fra Hodalen, som gjerne ville tilbringe dagen sammen med oss. Veldig mange unger fikk sitt første møte med hundespann, og det gav visstnok mersmak for flere. «Når jeg blir stor, så skal jeg bli hundekjører assa», sitat ung jente fra nabokommunen.

Lokale kjendiser inntok også gata. Idolstjerna Astrid Sugaren stod for det musikalske, «kjendiskokken» Mikael Forselius holdt kurs om Fjellregionens råvarer, mens Jon Holm Lillegjelten gav publikum et interessant foredrag om Gatas historie. Og vi i «Sjekkpunkt Tolga», vi hadde den beste opplevelsesstanden av alle!

 

Bilder og tekst: Maren Riise og sjekkpunkt Tolga