Ny sjefsveterinær

Skrevet av: Hilde Porsanger     Foto: privat     Dato: 07.08.13 07:56

Kriller er fra Tyskland, men bor i Slussfors i Sverige hvor hun også driver sin egen veterinærklinikk. De fleste pasientene hennes er arbeidshunder som jakt- og trekkhunder.

Kriller har stor erfaring som løpsveterinær og jobbet på Yukon Quest åtte ganger. Hun har og vært løpsveterinær på La Grande Odyssée, Finnmarksløpet, Iditarod og andre løp.

Vår nye sjefsveterinær har studert til veterinær i München på Ludwig Maximilians Universitet, og i Paris på Ecole véterinaire de Maisons Alfort med professor Dominique Grandjean, som er en veterinær professor med internasjonalt renomme. Under studiene gjorde Kriller studieturer på forskjellige løp i Alaska og Skandinavia.

Krillers fascinasjon for trekkhunder er en kombinasjon av hennes to hovedinteresser fra barndommen.

- Jeg har alltid ønsket å ha noe med dyr å gjøre, men endte opp med å følge min andre interesse og studerte idrettsfag på anerkjente Deutsche Sporthocschule i Köln i 1990. Noen år senere kom jeg i kontakt med hundekjøring. Dette førte til et ønske om å studere til veterinær for å vie mine kunnskaper innen sport og dyremedisin til trekkhunder, sier Kriller.

På spørsmål om hvorfor hun valgte å ta utfordringen på å bli sjefsveterinær, svarer Kriller at det var det naturlige skrittet å ta videre etter å ha vært veterinær på forskjellige løp rundt i verden.

- Tid og omstendigheter er riktige nå. Mitt mål er å gi best mulig omsorg til alle hundene som er involvert i løpet. Hundenes velferd blir mitt viktigste, og eneste fokus, sier Kriller.

Vår nye sjefsveterinær ønsker å se et fruktbart samarbeid mellom hundekjørere og veterinærer, samt en økt utveksling av erfaringer og kunnskap mellom partene. Hun mener det vil styrke trivselen for hundene om alle involverte i sporten utveksler kunnskaper de har.

I Slussfors har Kriller og samboeren 40 huskyer og tre hester.

Kriller snakker tysk, fransk, engelsk og svensk, og nå lærer hun sikkert litt norsk også.

Daglig leder av Femundløpet, Vanessa Quinche, er glad for å ha fått en så erfaren løpsveterinær med på laget. 

- Annette har mye internasjonal erfaring og kan komme med gode innspill, og videreføre den gode jobben som Ingrid Wiik Haugbjørg har gjort. Femundløpet er opptatt av et godt dyrevelferd, og vi er nå glade for å ha en veterinær med motivasjon og kompetanse slik at dette blir ivaretatt, sier Quinche.