Siste spann i mål, og vinnerene hyllet

Skrevet av: Tonje Lilleås         Dato: 05.02.13 18:54

Mens Christer Afseer var på vei inn til mål som siste kjører, ble vinnerne hyllet under premieutdelingen på Plattingen i Kjerkgata

Jubelen var stor da premieutdelingen måtte ta en pause for å ønske Afseer velkommen til Røros og i mål. Afseer fikk dermed årets Red Lantern.

Vinneren i F400 fikk blant annet tildelt en flott slede fra BEWE. Sleden er av typen Alpi 2, og vil bli konstruert sammen med vinneren, slik at den blir tilpasset personlige ønsker. I tillegg blir sleden utstyrt med tilbehør i form av sledebag, handlebarbag etc. etter vinnerens ønske. Til vinneren av F600 var hovedpremien en Polaris Sportsman 500 EFI EU-Traktor. F600 var i år NM, og både norgesmesteren og de andre på podiet tok av seg luen da "Ja, vi elsker" ble spilt etter at de hadde mottatt sine medaljer. Ralph Johannessen benyttet anledningen til å takke arrangører, handlere og konkurrenter.

Men det var ikke bare vinnerene som fikk tildelt sine premier under premieutdelingen. Ralph Johannessens hund Jutta vant Golden harness award. Dette er en pris som blir tildelt en hund som utmerker seg enten gjennom ekstraordinære atletiske evner, lederegenskaper eller andre egenskaper som gjør den til en fantastisk trekkhund.

Vibeke Grytbak, som kjørte F400, fikk prisen for Best dog care. Grytbak endte på en knallsterk 8. plass.

Prisen til beste førstegangskjører F400 gikk til Jørn Oppheim. Han fikk en BEWE anker av rustfritt stal med innskrift og en halv pal Appetitt Extreme hundefôr.

Sportsmanship award ble delt ut til Kamila Günter i F400. Hun gjorde en betydelig innsats for å hjelpe Eirik Rotmo og sitt spann over begge fjellpasseringene på siste etappe. Hun fikk utdelt et par Protex Femundlabben. 

Femundløpet takker samarbeidspartnere som har gitt gaver til premieutdeling: Appetitt Extreme hundefôr, BEWE sleds, Dogman, Fjellreven, Hundekjørerbutikken, Landmarks of Norway, Milano Pizza, Polaris, Protex, Troll mushing,  Villmark og Fritid, Widerøe.

Med det er Femundløpet 2013 over, og vi ønsker velkommen tilbake til Femundløpet 2014, som starter 30.01.14.