Norgesmester Ralph Johannessen: -Mør og fornøyd

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst     Foto: Geir Sørmoen     Dato: 04.02.13 12:07

Ralph Johannessen holdt unna for konkurrentene hele veien til Røros og kunne kjøre ned Kjerkgata som norgesmester og vinner av hoveddistansen i Femundløpet 2013. Etter målgang ventet partner og handler Inger-Marie - deretter massasje og champagne.

Ralph Johannessen vinner av femundløpet 2013

I fjor måtte Ralph se seg slått av sølvreven fra Romerike etter en intens duell som ble avgjort først på siste etappe. Ralph sier han hadde sett frem til å gjenta den kampen.
-Jeg skulle jo helst knust ham i bakken, i stedet for å knive med disse jyplingene, sier han med et smil og refererer til Arnt Ola Skjerve,Thomas Wærner og Sigrid Ekran som kjørte ut bak ham fra Tolga.

Minuttstrid
Og i likhet med i fjor, har det vært en kamp om marginene etter hvert som kjørerne nærmet seg mål på Røros. Arnt Ola lå bare tre minutter ut fra Tolga, men ble frakjørt i bakkene opp fra det siste sjekkpunktet. Først da han skulle ta fatt på utforkjøringen kom Skistua, følte han seg trygg på at det kom til å holde hele veien til mål.
-Fra toppen av fjellet kunne jeg se omtrent ti minutter bak meg. Når jeg da ikke kunne se Arnt Ola eller noen andre, visste jeg at jeg hadde minst ti minutter å gå på.
Samtidig skal det sies at han har smilt lurt på hvert eneste sjekkpunkt siden han ristet av seg erkerivalen Robert Sørlie på Folldalsrunden.

Fint løp - tøff konkurranse
Ralph sier han har hatt et fint løp, men at det har vært mye jobbing og løping.
-Været har vært mildt og fint, men samtidig har det vært steintøff konkurranse hele veien. Det har aldri før vært så mange mulige vinnere så langt ut i løpet.

Videoteamet fikk også en prat med den ferske norgesmesteren og de to som fulgte bak ham. Saken fortsetter etter videoen.

Og selv om de møre bena trolig lengter etter massasjen som venter og resten av kroppen vil ha det lovede champagneglasset, er det andre som skal ha sitt først. Aller først i køen av gratulanter står Inger-Marie, som har vært handler og fulgt ham fra sjekkpunkt til sjekkpunkt.
Og selvsagt skal hundene som har trukket ham gjennom Fjellregionen i nesten tre døgn ha sitt. Alle intervjuer og hilsener må vente til han har sjekket at alle i spannet har det bra.

Vi gratulerer Ralph med vel disponert løp og en fortjent seier i Femundløpet!