Godt samarbeid

Skrevet av: Hilde Porsanger     Foto: Hilde Porsanger     Dato: 04.02.13 00:18

Jo Jøldal fra Kongsberg, kjører Femundløpet for 5. gang i år. Inn til Tolga ligger han på 30. plass med 7 hunder. I fjor under Finnmarksløpet ble de begge den beste innen det de var der for.

Tidligere har Jo Jøldal kjørt F600 to ganger og F400 to ganger, i år deltar han i F400 igjen. –Jeg har et spann til ute på denne distansen, men det er mest unghunder. Vi bruker Femundløpet som gjennomkjøring til Finnmarksløpet 1000km, som er det store målet i år, sier en smilende Jøldal. Det andre spannet kjøres av handler Silje Christin Lystad.

Jo har drevet med hunder hele livet. Han begynte med redningshunder før han for rundt 15 år siden gikk over til hundekjøring. Det er først de siste fem åra han har drevet med konkurranse innen langdistansekjøring.

Rookie of the year og beste handler
Jo kjørte rett gjennom Tynset og har så langt hatt en flott tur. –Spora har vært bedre enn fryktet selv om det den siste biten mellom Tynset og Tolga var litt kronglete. Jeg var litt engstelig for at det skulle være lite snø, men dette har vært flott, sier Jo.

I fjor under Finnmarksløpet ble Jo årets beste førstegangskjører, og søsteren som var med som handler ble kåret til løpets beste handler. Det gode samarbeidet ser ut til å fortsette også under dette løpet. –Hun er en erfaren handler, smiler storebror Jøldal.