Thomas Wærner har kjørt seg opp til pallplass

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst     Foto: Fredrik Ljone Holst     Dato: 03.02.13 21:48

Ralph Johannessen leder fortsatt foran Arnt Ola Skjerve, mens det er Thomas Wærner som ligger på tredjeplass når 600-kjørerne kommer til Tynset for andre gang.

Første gang Arnt Ola Skjerve kom til Tynset, var han førstemann inn og vant en reinsdyrbukk. Da han kom tilbake, var det som nummer to i løpet, og "premien" er en velfortjent hvil på åtte timer.

Alle de tre i toppen så ganske fornøyde ut da de kom inn til sjekkpunktet, men det var Thomas som smilte bredest der han kom inn med fullt spann. Og det har han grunn til; 32 minutters avstand opp til Ralph på førsteplass er kortet ned til 24. I tillegg har kan kjørt forbi Sigrid Ekran og er igjen på pallplass, slik han har vært flere ganger tidligere i årets løp. Han har aldri vært utenfor topp-ti-listen over kjørere inn til et sjekkpunkt.

Alle de tre i teten har valgt å ta den siste åttetimershvilen på Tynset, og det var omtrent som ventet. Ingen av dem sto mer enn et par minutter på Grimsbu etter å ha kjørt Folldalsrunden.

Det er i hvert fall ingen grunn til å klage på spenningen i årets Femundløpet 600. Det som var en duell mellom Robert Sørlie og Ralph i fjor, er blitt et åpent løp mellom fire som kniver om seieren på Røros ved lunsjtider på mandag.