Wingren først inn til Tolga

Skrevet av: Hilde Porsanger     Foto: Marianne Elven     Dato: 03.02.13 17:33

Ole Wingren var første spann inn til Tolga i F400 like etter klokken 16 søndagsettermiddag. Hakk i hæl kom Elisabet Edland. Begge hadde 7 hunder inn til Tolga.

Hundene til Wingren så kvikke og raske ut da de ankom Tolga. Dette til tross for at turen fra Tynset har vært slitsom for både mann og hunder. –Det har vært mye løse spor og det har gått mellom mye stubber og stener, sier litt sliten Wigren. I spannet har han 4 unge hunder som aldri har vært med på dette før, og er litt usikker på om alle får være med videre. –Vi skal hvile og se før vi starter ut igjen, sier Wigren.

Da Ole Wigren kom inn som førstemann til Tolga, vant han og en bedre middag og overnatting, spandert av Sjekkpunkt Tolga. –Å, så fint, da kan jeg kanskje ta en dusj, smiler Wingren, mens han gjør klar for matlaging til hundene.

Edland krasja med stubbe
Spann nummer to inn Tolga var Elisabeth Edland, hun kom inn 3 minutter etter Wingren. Også Elisabeth har sine meninger om løypa mellom Tynset og Tolga. –Det er en løype for spesielt interesserte, sier hun og utdyper om mye stubber, kvist og slikt. –Jeg krasja med en stubbe på vei inn hit, og hadde jeg veid det dobbelte av det jeg gjør så hadde jeg vel knekt både slede og alt, sier Elisabeth. Edland hadde 7 hunder inn til Tolga, om hun kjører ut igjen med 7 er hun noe usikker på. –Mulig jeg må sette igjen en her, vi får se, sier hun.

Bak på sleden får Elisabeth god tid til å tenke, og noen av tankene har gått til de mange frivillige som står på og jobber døgnet rundt for at slike som henne kan få kjøre Femundløpet, og mange driver ikke engang med hundekjøring. Hun ser et flott engasjement og god stemning langs løypa. –Det er bål, lys, mange smil og mye hyggelige folk og skiløpere der ute, jeg blir litt rørt av å få oppleve alt dette, sier Elisabeth.