F400: Potestell på Søvollen

Skrevet av: Erlend Strand Rokseth     Foto: Erlend Strand Rokseth     Dato: 03.02.13 16:40

Når 400 km skal tilbakelegges på små føtter, kan det være en påkjenning i lengden. For å unngå slitasje og sår er derfor potestell en viktig del av hundeholdet i langdistanse-konkurranser.

 

 

Vibeke Grytbak er med i sitt andre Femundløp i år. Som handler har hun broren, Ove Grytbak, som kommer med råd og oppmuntring underveis. Og potestellet var det ingen vei utenom spannet tidligere i dag lå på Søvollen.

 

Forebyggende
- Vi bruker potesalve for å beskytte mot sår og at det blir for tørt. Etterpå setter vi på en potesokk så det ikke gnager seg snø mellom tærne til hundene, forklarer Vibeke Grytbak.

Ny sjanse
Ove (24) og Vibeke (20) er et søskenpar som driver med trekkhundkjøring i Rørostraktene. Det var broren som først begynte med hunder, men etter noen år som ivrig støttespiller, ville også Vibeke friste lykken på startstreken i Femundløpet. Hun var førstegangskjører i fjor og klarte en respektabel 11.-plass. Da er det bare rimelig at hun skal få en sjanse også i år, mener Ove.

Tar det som det kommer

– Dessuten har jeg kjørt Gausdal Maraton og skal kjøre Finnmarksløpet senere, legger han til med et smil.
Vibeke er fornøyd med ordningen, og nå er det Noas (3) tur til å få potebehandling. – Han var også med for første gang i fjor og er veldig ivrig. Av og til så ivrig at det er best at han står alene, smiler hun. Noe mål om å forbedre 11.-plassen, har hun ikke. – Det tar jeg som det kommer. Alt annet enn å gjennomføre er bonus, forteller hun.


Storebror er i alle fall ikke i tvil om at hun kommer til å klare seg. –Hun er så flink å kjøre og å stelle hundene, at det skal nok gå bra, smiler han.