Minuttstrid rundt Folldal

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst     Foto: Fredrik Ljone Holst     Dato: 03.02.13 16:13

Ralph Johannessen lå fortsatt i tet inn etter å ha kjørt Folldalsrunden. Rett bak ham kom Arnt Ola Skjerve og Sigrid Ekran, og det er fortsatt bare få minutter som skiller tettrioen.

Ralph brukte 5 timer og 44 minutter rundt Folldal og tilbake til Grimsbu i år. Arnt Ola Skjerve, som var nummer to ut fra Grimsbu, var fortsatt nummer to da de kom tilbake, men han har knappet inn litt på Ralph. mens sistnevnte sto og snacket på sjekkpunktet, kom Arnt Ola ned den siste lille bakken og over jordene. Ingen av dem hadde planer om å hvile denne gangen, og seks minutters forskjell var blitt til skarve to minutter da de la i vei mot Tynset. Men Arnt Ola har så visst ikke tenkt å spille annenfiolin i år.
-Jeg skal nok kjøre forbi ham, ja, kommer det kort på spørsmål om taktikken videre. Ralph er noe mer beskjeden og nøyer seg med å si at "veien videre er lang". At han ikke skulle hvile på Grimsbu var åpenbart, men det var også noen som ville vite om han skulle rett gjennom på Tynset også.
-Nå bærer det rett til Røros, var det ordknappe svaret.
Og omtrent i samme øyeblikk som de to herrene la i vei mot Tynset, var "pallen" på Grimsbu komplett da Sigrid Ekrans knallrosa slede lyste opp, mens hundene trakk med god fart mot sjekkpunktet. Heller ikke hun hadde planer om å bli i fagre Folldal lenger enn nødvendig; ut fra sjekkpunktet lå hun 13 minutter bak Ralph.