F400 Snackes senere!

Skrevet av: Erlend Strand Rokseth     Foto: Erlend Strand Rokseth     Dato: 03.02.13 15:53

Det kunne like gjerne vært hilsenen Elisabeth Edland gav Ole Wingren da de så vidt møttes på vei gjennom sjekkpunkt Tynset. For ordens skyld, det er hundene til Elisabeth som må vente på snacken sin. Den ble det brått slutt på da Ole suste inn til sjekkpunktet kun tre minutter bak Elisabeth.

 

Elisabeth Edland var første spann inn til Tynset. Hun hadde 27 minutter forsprang på Ole Wingren ut fra Søvollen. Ved inngang på Tynset hadde Ole Wingren spist inn hele 24 minutter. Det å ha kommet litt overraskende på Elisabeth Edland, selv om også hun hadde det travelt med å komme seg videre fra sjekkpunktet.

 

- Helt påske

Hun ble møtt til innsjekkinga med en ny premie som førstemann inn. Denne gangen var premien eksklusiv jaktrett på en reinsbukk i Forollhogna nasjonalpark, gitt av Tynset Kommune. Kommentatoren rakk å få overlevert premien til en glad men stresset Edland og ville gjerne ha en kommentar om løpet så langt. – Flotte spor, gode løyper, herlig vær, helt påske, kan jeg få kjøre videre nå?, var det hun hadde å si om saken.


Etter en sløyfe inne på området skulle hun signere seg ut. Med det samme fant hun frem en pose med snacking til hundene. Hun rakk akkurat å åpne den før hun fikk se Ole Wingren suse inn til registrering. Dermed var posen borte i en fei, og Elisabeth satte av sted.

 

Dårlig pokerspiller?

Også ole Wingren hadde det travelt gjennom sjekkpunktet på Tynset. Hans handler, Ronny Wingren, må være en dårlig pokerspiller, for det var ikke vanskelig å se på ham at han mente at dette kunne gå helt til topps.

– Han tar henne nok igjen, han er i siget nå. Det blir en spennende konkurranse, smiler han og må skynde seg til Tolga for å komme dit før kjørerne. Begge spannene består av sju hunder og så ut til å være i like god form. Ingen av spannene gjorde merkbare forsøk på å bli på sjekkpunktet.

 

Eksklusiv snacking

Elisabeth Edland rasket med seg sin andre premie underveis i løpet. En gavesjekk fra Østlendingen vant hun på Drevsjø, penger hun mente kunne trengs til potesokker. Da spørs det kanskje om hun kommer til å bruke reinsbukken fra Forollhøgda til snacking til hundene…? La oss endelig ikke håpe det.

 

Møt opp på Tolga sjekkpunkt!


Ut fra Tynset er det 2,4 mil til Tolga hvor kjørerne må ta ut den obligatoriske 8 timers-hvilen. Der venter dessuten en ny premie, nemlig en treretters middag servert av selveste ordføreren i Tolga kommune. Spannene ventes inn om kort tid, så nå er det bare å finne veien til Tolga sjekkpunkt.