F400: Siste reis?

Skrevet av: Erlend Strand Rokseth     Foto: Erlend Strand Rokseth     Dato: 03.02.13 14:08

Hilde Askildt kunne fortelle på startstreken at dette er hennes siste Femundløp. Hun sier hun må tenke på helsa. Det er ikke første gangen hun ymter frempå om at hun skal tone ned konkurransekjøringa, men denne gangen er det endelig. Sier hun.

Veteran

Hilde Askildt er en av veteranene i Femundløpet. Hun har hevdet seg gjennom en årrekke,blandt annet med en 2.-plass i sitt første Femundløp i 2003. Men i år er det etter sigende slutt.

Ulldekken og selskinns-klaffer
– Dette er siste gang, altså. Jeg må tenke på helsa også, forklarer hun i startområdet. Askildt får vanligvis god hjelp med hundene, men har i år måttet gjøre mye av jobben selv. Men egentlig er hun glad hun kan stille i det hele tatt. En del av hundene hennes har nemlig fått frostskader. Derfor har hun fått lånt tre hunder til årets Femundløp. For å passe best mulig på de mest utsatte hundene har hun satt venninner i sving for å sy ulldekken og selskinns-klaffer som beskytter mot vinden.

Uforsiktig på glatta

På Søvollen er hun langt ifra preget av vemod og nostalgi. Hun godprater med hundene og spøker med sin "verdens beste super-handler" Kari Efjestad.

- Det går veldig bra. Alle er med, meg selv inkludert, presiserer hun og sikter til en gammel skade som hun kom i skade for å slå opp i høst etter litt for uforsiktig omgang med tung bør på glatt føre. – Fôrsekker, selfølgelig, leger hun tørt til.

Dermed har Askildt gjort sitt beste for å dysse ned forventningene. Men det er liten tvil om at hun nok kunne tenke seg å avslutte Femundkarrieren med en god plassering. Foreløpig henger hun godt med blandt de ti første.