Start nummer 1 - plass nummer 20

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst     Foto: Fredrik Ljone Holst     Dato: 03.02.13 12:56

Det står fortsatt nummer 1 på sleden til Dag Broch, men som han selv spådde, ble det ikke lange biten han fikk lede feltet. Ved Grimsbu er han på 20. plass.

Før starten var det en avslappet kjører vi møtte, som synes det var greit å slippe det verste stresset og heller ha litt god tid på å komme seg til startseilet. Og han ser i hvert fall ikke ut til å være noe mer stressa på Grimsbu. Han tar seg tid til å dele et tips om løypa med Nina Skramstad før hun legger ut på Folldalsrunden.


Det er ingentig som tyder på at Dag mistrives med en litt mer anonym tilværelse midt i feltet. Så er det også første gang han kjører 600, og ambisjonen er å fullføre. Før start spådde han at det var en del som ko til å kjøre forbi ham gsanske kort tid etter start. Ved Storvartz var det tydelig at det hadde gått troll i ord, men det viste seg å ikke skje helt på den måten han hadde tenkt seg.

-Jeg krasjet i en stein etter fire kilometer og ble stående der en stund for å reparere den.
Han fikk i stand sleden, og etter det har løpet gått bra. Da han kom til Grimsbu I hadde Dag fortsatt 11 hunder i spannet, og han skryter av innsatsen deres.
-De går kjemepfint og ser ut til å ha funnet en god rytme, forteller Dag.

På oppstallingsplassen er rookiehandler Line Nordvik også veldig fornøyd med årets Femundløp. I likhet med Dag og hundene har hun kommet seg greit rundt fra sjekkpunkt til sjekkpunkt; det eneste hun savner er litt mer søvn.
-Men sengene her er veldig gode, sier hun med et smil og gleder seg til å få litt hvile mens spann nummer 1 er ute på Folldalsrunden.