Ankomst Søvollen

Skrevet av: Erlend Strand         Dato: 03.02.13 11:19

I morgentimene begynte spannene i F400 å ankomme Søvollen sjekkpunkt. Denne gang var Ole Wingren først, en liten time før Morten Borgen (bildet). Halvtimen etter dukket David Wessel Johansen opp. Tempoet har vært høyt i sporet, men det har også sin pris.

Lett etappe

Ole Wingren er ordknapp og effektiv på oppstillingsplassen. De sju hundene hans så ut til å verdsette en hvil i halmen, og Ole er ferdig med hundestellet idet Morten Borg kommer inn. Han har mer å berette fra sporet: - Det har gått veldig fint. Har faktisk aldri hatt så lett reise over til Søvollen. Det ble kaldt etterhvert, så det var godt å komme til motbakker jeg kunne sparke i, forteller han.

Han tar seg god tid med hundene og kommer med muntre tilrop. Han tar seg også tid til å bytte belegg på sleden.Vurderer halv startkontingent

Nummer tre inn er David Wessel Johansen. Han gjør seg også flid med hundene og rådfører seg med handler og veterinær. Det er tydelig at ikke alle hundene er like pigge. Ifjor måtte David bryte på Søvollen, og det er ikke fritt for at tanken begynner å gjøre seg gjeldende igjen.

- Hadde det vært et løp som bare går hit til Søvollen, hadde jeg vært fornøyd. Kanskje jeg bare skal begynne å betale halv startkontingent istedet, spøker han tørt imens veterinær og handler tar en ekstra titt på hundene.


Ømme skuldre

Regnskapet så langt er at to hunder skal ut, og kanskje en til. Det er skuldrene som er blitt ømme etter en lang marsj i god fart.

- Men jeg skjønner det ikke helt likevel. Slike avstander er ikke noe problem på treningsturer, tenker David høyt.