Forberedelser før Folldalsrunden

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst     Foto: Fredrik Ljone Holst     Dato: 03.02.13 09:46

Mens Ralph Johannessen legger på de siste sokkene, deler Arnt Ola Skjerve ut snacks til sine hunder. Snart venter den syv mil lange Folldalsrunden.

Arnt Ola sørger også for å legge litt snacks til seg i sleden, men han stresser ikke selv om Ralph ligger et par steg foran ham i forberedelsene. Og Ralph formerlig strutter av selvtillit på vegne av hundene.
-De er så sterke at jeg må ha to sterke karer til å stå på ankrene når jeg kjører av gårde.
Likevel vet han at spannet hans har gått litt saktere enn et par av de andre opp fra Tynset, men han satser likevel på å holde konkurrentene på avstand.
-Jeg synes hundene mine har kjørt fort, men de andre har kjørt enda fortere, så da må jeg bare komme meg av gårde litt før dem.
Og mens kjørerne som har fått plass lengst opp på oppstallingsområdet er i gang med sine forberedelser, kommer Robert Sørlie slentrende inn, tilsynelatende like rolig som de andre to. Han kom inn klokken halv syv søndag morgen, 25 minutter etter Ralph, mens Arnt Ola kom til Grimsbu nesten en time før Ralph igjen. I tillegg hvilte han et par timer på Tynset og bør derfor ha betydelig friskere hunder enn de andre to.