Sjeldent syn

Skrevet av: Erlend Strand Rokseth     Foto: Erlend Strand Rokseth     Dato: 03.02.13 00:49

En hundekjører som tar seg god tid på sjekkpunktene, er uvanlig. En hundekjører som setter seg ned og nyter et måltid, er direkte sjeldent. Hvem er denne 202 som tar livet så med ro?

 Har kjørt i ett

Mannen med startnummer 202 er Odd Lund og tar det med ro fordi han vil, og fordi han kan.

– Jeg har god tid jeg; Grønnlandshunder trenger ikke så mye stell. Jeg bruker ikke potesokker, jeg smører ikke og dekken til hundene trenger jeg heller ikke tenke på, forklarer Odd Lund og tar en ny slurk fra suppa på termos. Han har kjørt den ni mil lange etappen fra Røros til Tufsingdalen uten å stoppe en eneste gang.

 

Perfekt for tur

Han er ett av kun to rene grønnlandshundespann som stiller i årets F400. – Denne rasen er jo perfekt for den som liker å være ute på tur og ikke må først i mål, forklarer han. Han er med nettopp på grunn av turopplevelsen og det sosiale.

 

Må modnes

– Men det er jo en konkurranse også, legger han til.
Odd hadde egentlig tenkt å stille på F600 i år, men bestemte seg for å la noen av de unge hundene modnes litt mer. For det er ikke bare det fysiske som gjelder i hundeløp. I så fall stiller grønnlandshunder sterkt.

 

Tungvektere

– Han ene her borte er 42 kilo, forteller han. Grønnlandshunder er bygget for å tåle mye, også lave temperaturer. I hundeløp kan det by på utfordringer.

– Det startet litt trått ut fra Røros, men det gikk fortere da det ble litt ruskevær, sier Odd Lund.