Ferskere enn de fleste

Skrevet av: Erlend Strand     Foto: Erlend Strand     Dato: 02.02.13 21:28

Over halvparten av alle som stiller til start i F400 er førstegangskjørere. Men det er likevel ikke mange som har like lite erfaring som Trond Morten Helgesen. Han har holdt på med hundekjøring i ett år.

Trond Morten Helgesen er godt fornøyd med etappen fra Røros til Tufsingdalen.
- Jeg har hatt en fin reise i et fantastisk landskap, forteller han. Ambisjonene er ikke større enn at han ønsker å fullføre med alle hundene i behold. Og det er egentlig ikke så rart heller, for han har måttet låne hunder for å kunne stille til start. - Jeg har lånt tre hunder av Torun Garder og de har gått strålende. Skriv det, så blir hun fornøyd, smiler han.

Trond Morten er godt klar over at han er én av svært mange førstegangskjørere. Det synes han bare er stas. - Det er et lite og godt miljø. Alle er hyggelige og hjelper hverandre enten du er Jørgen Hattemaker eller heter Inger Marie Håland, forteller han. - Også håpet jeg sporten tåler veksten slik at det fortsetter slik, avsluttet han.

Et og annet er det iallefall sikkert at han har plukket opp. Han var nemlig i full gang med å behandle hundene med massasje og håndleddvarmere.