I fars fotspor

Skrevet av: Erlend Strand     Foto: Erlend Strand     Dato: 02.02.13 20:23

Torgeir Øren er en av grunnleggerene av Femundløpet. Etter noen års pause, gjør han comeback. Og denne gangen har han datteren Vilde med.

På Tufsingdalen sjekkpunkt er begge opptatte med å gi massasje til hundene. det gjelder å være føre var for å unngå skader. Særlig når sporene er tunge.
- Det var voldsomt mye humper bortover og det sliter på framkroppene til hundene, forklarer han og bruker peppermynteolje for å myke opp stive hundemuskler.

Løypa har i allefall ikke skremt dattera Vilde Amundsen Øren. også hun gir massasjebehandling til sine hunder. Spannene er fordelt jevnt, men det er far som har kjørt foran det meste av tiden.

Helt uerfaren er imidlertid ikke Vilde. I fjor kjørte hun inn til en 4.-plass på Femund Junior. Om hun har ambisjoner om å forbedre det resultatet? - Langt derifra. Jeg er fornøyd hvis jeg kommer i mål, sier hun.

Som om tospannet far og datter ikke er nok, er også henholdsvis kone og mor med. Mary Amundsen er ikke misunnelig på de som konkurrerer. Hun har kjørt Femundløpet, men trives bedre med turkjøring. - Og det er jo ikke noe problem å være handler på 40 mil, det er verre å være handler for Torgeir på Finnmarksløpet, avslutter hun.