Solid ledelse for Arnt Ola Skjerve

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst     Foto: Hanne Nordskag     Dato: 02.02.13 16:35

Arnt Ola Skjerve kom til sjekkpunktet på Søvollen lenge før han var ventet og kjørte videre mot Tynset etter bare en kort snack. Dermed er han minst 3.20 timer foran kjørerne som tar hvilen på Søvollen.

Arnt Ola Skjerve

Etter at han tok den obligatoriske hvilen og tidsutjevningen på Drevsjø, kan Arnt Ola disponere tiden akkurat som han vil. At det i tillegg har gått fort over fjellet, gir ham en ekstra fordel.

-Egentlig har det vel heller gått sakte, men de andre har vel kjørt enda saktere, og det viktigste er jo kjøre bedre enn dem, sier han og legger til at det var fine spor fra Drevsjø. han får trolig bra spor videre også; scooteren rakk så vidt å kjøre ut før Arnt Ola, som overrasket alle(?) med sin tidlige ankomst.


Fra oppstallingsplassen kan de argeste konkurrentene bare se på mens Arnt Ola suser videre. De fleste har hvile og utjevning på Søvollen,og må vente flere timer før han kan kjøre videre. Ralph Johannessen er førstemann som kan avslutte hvilen på Søvollen, og han har fått ut-tid klokken 19.35.

Hundene til Arnt Ola ser ut til å gå godt, men en av dem ble satt igjen på Søvollen. Til gjengjeld er det den første hunden Arnt Ola tar ut, og kjøretiden på 5.09 fra Drevsjø er den raskeste i åretss F600.

Dermed har Arnt Ola lagt seg på en helt annen taktikk enn den som førte ham til pallplass og bronse i fjor. Da startet han relativt forsiktig og lå anonymt et stykke ned på listene, for så å komme kraftig på slutten og kjøre seg opp til det bare var Robert Sørlie og Ralph Johannessen som sto over ham. Under premieutdelignen gjorde han det tydelig at han ikke hadde tenkt å ta til takke med å havne bak de to veteranene, og det kan se ut som om han er i ferd med å gjøre alvor av trusselen i år. Men fortsatt er bare en tredel av løpet kjørt, og det er langt igjen til Røros.