Rollebytte i familien

Skrevet av: Erlend Strand Rokseth     Foto: Erlend Strand Rokseth     Dato: 02.02.13 11:44

Det yngler av mini-handlere i team Kvam. Syver, Simon og Jørgen skal følge med på at mamma Sissel Vollan skal kjøre F400 for første gang. Svogeren og veteranen Svein Sødahl Kvam har også fått rollen som handler i år.

Team Kvam har omrokkert på rollene til årets Femundløp. Denne gangen er det Sissel Vollan som får sin Femund-debut. Imens blir svogeren Svein, og ektemannen Jørn Sødahl Kvam oppgaven som handler.

- Det kribler litt ekstra, og jeg skulle gjerne stått på startstreken selv, innrømmer han. Istedet for Femundløpet skal han kjøre Finnmarksløpet senere i vinter. Og han er nøye med å påpeke at når man er med og trener og steller hunder, skal man også få kjøre løp.

Hundene mener han er i god skikk, selv om treningsforholdene har vært utfordrende. Spannet klarte også en god 8.-plass i Gausdal for to uker siden. Også da med Sissel Vollan ved styret.

Venter på gull

Selv bryr ikke Sissel Vollan seg særlig om at det er erfarne Femundløpet-kjørere - som dessuten har vunnet så sent som i 2010 - som skal være handlere. Hun tenker mest på at guttene hennes har høye ambisjoner på hennes vegne

- De har allerede snakket om gull, så her er det bare å levere, ler hun minutter før starskuddet går i Røros.