Ralph mot Robert - igjen

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst     Foto: Geir Sørmoen     Dato: 02.02.13 11:58

Ralph Johannessen og Robert Sørlie kjørte inn til Søvollen sjekkpunkt som om det var mållinjen. Det var ikke mange hundre meterne som skilte de to ringrevene, og dette stikket gikk til Ralph.
Ralph Johannessen at Søvollen 2013

Det er mulig gamlekara ville bevise at fortsatt er eldst, i hvert fall når en tredel av løpet er gjennomført. Avstanden på klokken er to minutter, omtrent det samme som skilte dem da de kjørte ut fra det siste sjekkpunktet i fjorårets Femundløp.

Og Ralph innrømmer at etappen fra Drevsjø til Søvollen ble en duell mellom de to, mens Sigrid Ekran ble hektet av forholdsvis raskt.
-Vi har nok kjørt litt hardere enn vi skulle gjort, sier Ralph. Han har ligget i front det meste av veien, og er rask med å forklare hvorfor det ble han som måtte kjøre opp sporet.
-Du jobbet jo ikke i bakkene!
Og svaret fra Robert kommer like kjapt, tett fulgt av et smil og en liten latter:
-Jeg kan jo si som deg: "Jeg kunne fint tatt deg igjen"!

Hverken Ralph eller Robert har tatt den første obligatoriske hvilen ennå og må dermed bli på Søvollen i drøyt åtte timer. Tidsutjevningen gir Ralph en liten ekstra fordel; med startnummer 32 mot Roberts 14, har Ralph 18 minutter til gode på rivalen, i tillegg til de to minuttene som skilte dem inn på setervollen i Rendalen. Ralph kan kjøre ut fra Søvollen klokken 19.35 lørdag kveld.


...og bakom jager Arnt Ola Skjerve. Med fullført åttetimershvile på Drevsjø, har han god tid på å krysse fjellet og eventuelt snacke og ta en liten pause, men fortsatt ha et forsprang på de to som sto over ham på pallen i Femundløpet 2012.