På startstreken

Skrevet av: Erlend Strand Rokseth     Foto: Erlend Strand Rokseth     Dato: 02.02.13 10:36

I Røros sentrum står nærmere hundre spann som skal kjøre Femundløpet 400km (F400) klare til start. Når startskuddet går skal de begi seg inn i den lunefulle fjellnaturen. Da er det viktig at sikkerheten er ivaretatt.

 

Hunder, biler med henger og mange friluftskledte mennesker preger bygatene i Røros minutter før start. Når startskuddet går skal de begi seg inn i den lunefulle fjellnaturen. Da er det viktig at sikkerheten er ivaretatt.

En av de som sørger for det, er Simen Alhaug. Han er Teknisk Delegert og har blandt annet som oppgave å påse at alle kjørerne her med seg det obligatoriske utstyret. Akkurat nå er det førstegangskjører Jonathan Öhman sin slede som skal kontrolleres.

- Kart. Hundemat. Hundesokker. Hodelykt. Alhaug lister opp og Öhman viser hvor det ligger. Alhaug sier de aller fleste har alt på stell. - Veteranene kan dette utenat, og førstegangskjørerne er så nervøse at de pakker alt to ganger, smiler han.

 

En drøm

Öhman har også utstyret i orden. Det er første gang han kjører Femundløpet, men han har drømt om det lenge. Han kom i befatning med sporten da han jobbet hos den kjente hundekjøreren Uno Stenmyr.

- Jeg gleder meg til den fantastiske naturen. Jeg håper jeg klarer å gjennomføre best mulig med alle hundene i god behold avslutter han.