Ventetid på Søvollen

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst     Foto: Fredrik Ljone Holst     Dato: 02.02.13 08:49

Mens klokken tikker mot 9 på lørdag morgen, er det foreløpig lite annet å gjøre på Søvollen enn å vente. De første kjørerne er trolig fortsatt et par timer unna.

Snøvær og stille ved innkjøringen til Søvollen sjekkpunkt.

Første kjører ut fra Drevsjø var Robert Sørlie, og han dro ikke derfra før 5.48 på morgenkvisten. Sigrid Ekran og Ralph Johannessen kjørte ut så kort tid etterpå at lederhundene nesten tråkker på meien til Robert. Bare ett minutt skilte de tre første ut fra det andre sjekkpunktet på F600.

 

Ingen av dem har tatt den første obligatoriske hvilen og tidsutjevningen, mens Arnt Ola Skjerve, som kjørte offensivt og suste rett forbi Tufsingdal, ser ut til å ha lagt seg til for "en åttetimer" på Drevsjø. Drøyt syv og en halv time etter at han kom inn, har i hvert fall ikke tidtakerchipen hans rikket seg.

 

I tillegg til en relativt sen start fra Drevsjø - og vi skal ikke glemme at førstetappen er 15 kilomter lengre i år, med runden opp til Storvartz - ligger det noe i luften som tyder på at det vil ta litt tid før kjørerne kommer frem; det snør på Søvollen. Vekselvis tunge flak og litt lettere fjon, og hvis det er samme tilstadner på fjellet, kanskje i kombinasjon med litt vind, kan det bli en tung tur over fra Drevsjø. Så det er bare å fylle ventetid med kaffekopper, sladder, rykter og røverhistorier mens vi venter på å se hvem som dukker først frem mellom granleggene.