Arnt Ola Skjerve suveren ener til Drevsjø

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst     Foto: Geir Sørmoen     Dato: 02.02.13 02:53

Arnt Ola Skjerve kjørte rett gjennom sjekkpunktet i Tufsingdalen og skapte seg en god luke ned til nestemann i sporet. Med nesten en times forsprang, var det ingen som hadde kjørt ham inn da han kom til Drevsjø i ensom majestet.

Arnt Ola Skjerve

Klokken 2.18 ble Skjerve målt inn på sjekkpunktet som ligger i det ytterste sørøstre hjørnet av Femundløpets trasé. Så fort det formelle var i orden og halm og depotsekk var hentet, var Arnt Ola i gang med å løsne sokker og dele ut snacks langs hele spannet. Og selv om det var midt på natten og nærliggende å tro at både hunder og kjører begynner å kjenne at de har værte underveis i 10 timer uten noen skikkelig pause, tok han seg tid til å konstatere at hundene fortsatt går godt.

-De har kjørt ganske jevnt og raskt hele veien, men det har jo ikke vært noe grisekjøring,

Turen fra Tufsingdalen gikk i fine spor, men han legger til at det ble litt sidevind et stykke underveis.

Og mens hundene får sitt, begynner publikum allerede å vente på neste spann inn. Det er flere meldeposter på veien til Drevsjø, men i skrivende stund er det ingen som er meldt i ummidelbar nærhet til sjekkpunktet. Og med den luken Arnt Ola skaffet seg ved å la være å stoppe i Tufsingdal, kan det nok tenkes at de fremmøtte må smøre seg med en god porsjon tålmodighet -. og kanskje kjøpe en kaffe til i kafeteriaen.