Rookie handlere

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst         Dato: 01.02.13 21:43

På Tufsingdal sitter et helt lite team av handlere og venter på Øyvind Nordahl Næss, og de har én ting felles: De er rookies alle tre.

-Det spørs om han vet helt hva han gjorde da han satte sammen et team av handlere som aldri har gjort dette før, sier Hilde. Hun har riktignok vært med på Femundløpet en gang før - i 2012 - men da var hun frivillig under starten i Røros.
Da lærte hun tydeligvis å kle seg godt, muligens litt for godt. Hilde har forberedt seg på samme sprengkulde som i fjor, men frykter at klærne hun har pakket med kanskje ikke passer like bra når minusgradene kan skrives med ett siffer.
Med seg på laget har hun Silje og Geir. På spørsmål om de har fått noen beskjed fra Øyvind om hvordan det ligger an i sporet, svarer Geir kjapt at det heller var omvendt.
-Han ringte ikke for å si hvordan det gikk med ham, men for å høre hvordan det gikk med oss, sier han med et smil.
Allerede på sitt første sjekkpunkt, ser trioen ut til å ha lært seg en viktig handleregenskap: å vente. Etter starten i Røros, er det tross alt ikke så langt å kjøre til Tufsingdal, men det tar noen timer for hunder og kjørere å komme seg gjennom de ni milene over Storvartz og nedover Femunden. Men handlerne skal jo ikke bare ta seg av kjøreren sin, de skal selv ha mat og hvile og kanskje en kaffekopp på samfunnshuset. Og som nybegynner, vil de heller bruke ekstra god tid på forberedelsene mens de venter på at Øyvind og 12-spannet skal komme ut av skogen.
-Heller det enn at han må vente på oss når han kommer, forklarer de.