FJr: Amund Rognes Kokkvoll er vinner av Femund Junior 2013

Skrevet av: Marianne Merli     Foto: Marianne Merli     Dato: 01.02.13 20:48

For Amund Rognes Kokkvoll fra Femunden Trekkhundklubb ble drømmen sann. Han har akkurat passert målstreken i Kjerkgata i Røros. Det betyr at han er vinner av årets Femund Junior, som også er prøve–NM i langdistanse for juniorer i år.

 

Amund Rognes Kokkvoll

Stemningen i Kjergata er på topp. Musikken strømmer fra høyttalerne, og publikum har møtt mannsterke opp for å heie juniorkjørerne i mål.

Amund har tilbakelagt 213 kilometer på trått føre. Løypene har vært krevende, med mange høydemeter opp og ned. Temperaturen har variert fra minus fire til minus femten grader.

Amund gir all ære for seieren til hundene i spannet. Men alle vet at samarbeidet mellom hun og kjører er meget viktig, så Amund må dele æren med hundene. Han kjører hunder fra Fram Kennel og Sigrid Ekran, hvor han også arbeider heltid dette året.

 Han følte at Gjermund til tider var sykt nære, men så viste det seg at han ikke var det likevel!

Amund kjørte første etappe fra Røros til Tufsingdalen på 6 timer 51 minutter. Fra Tufsingdalen til Tolga brukte han 4 timer og 7 minutter. Den siste etappen fra Tolga til Røros har gått unna på 4 timer og 59 minutter.

Vi gratulerer Amund med seieren!

Gjermund Brennodden Budal fra Folldal Trekkhundklubb kjørte inn til en flott 2. plass, 14 minutter bak Amund. Gjermund er veldig fornøyd med innsatsen og plasseringen. Målsettingen hans var topp 5.

Gjermund Brennodden Budal

3. plassen gikk til Niklas Rogne fra Femund Trekkhundklubb. Selv om det var utenfor målsettingen hans, er han fornøyd med å få en plass på pallen.

Niklas Rogne