FJr: Kniving i teten

Skrevet av: Marianne Merli     Foto: Marianne Merli     Dato: 01.02.13 18:58

Ryktene sier at det knives i teten. Amund og Gjermund har kjørt omtrent side om side siden Tolga. Må de begynne å kikke seg over skuldra? Bakfra kommer Niklas og Anette.

De er alle sultne på seier.

Amund har tatt seg et friår fra skolen for å arbeide med hund på heltid. Det er hundene til Sigrid Ekran han jobber med, og det er de han kjører. Amund kjørte ut fra Tolga med 6 hunder.

Gjermund kommer fra en familie med sterke tradisjoner innen hundekjøring. Frankmotunet er viden kjent for sine bragder. Gjermund har 6 friske hunder med seg ut fra start i Tolga.

Niklas kjører på med nytt sledebelegg og uten sokker for å ta igjen teten. Hvis teten ligger og lunker på hverandre, kan han fort ta igjen litt tid. Også Niklas kjører med seks hunder.

Anette dro ut fra Tolga i full fart. Hun har kjørt meget bra så langt i løpet, og har også seks hunder.

Kristian kjørte også ut med seks hunder. Kristian var litt oppgitt over spannet sitt, da han har to løpetisper som skaper litt kaos i hundehodene.

Snaue ti minutter etter Kristian fulgte Helle. Rolig og myndig. Hun lar hundene bestemme tempoet selv, uten å mase. Hun har kjørt innpå Kristian.

Ragnhild kjørte ut fra Tolga med fem hunder, men holder godt følge med Helle. I realiteten ser det ut som om Kristian, Helle og Ragnhild kjører omtrent i følge.

Her blir det definitivt kamp om de øverste plassene.