FJr: Galskap eller engasjement?

Skrevet av: Marianne Merli     Foto: Marianne Merli     Dato: 01.02.13 18:16

Pågangsmotet og lysten til å kjøre hund er sterk hos Petter Dragsten Sneeggen. Hele familien har vært gjennom en stor omveltning det siste året, for å oppfylle Petter sin drøm om å kjøre alaska huskyer.

Inntil i fjor hadde familien Dragsten Sneeggen samojeder på tunet. Etter at Petter kjørte Femund Junior med lånte hunder fra Smistua husky i fjor, fikk han blod på tann. Familien har latt gutten følge drømmen, og byttet ut 6 samojeder med alaksa huskyer.

– Det var tøft å kvitte seg med samojedene, men vi har heldigvis funnet gode hjem til dem, sier mor.

– Og far er blakk! sier far.

Petter selv er syk – men kjører uansett! Han fikk påvist streptokokker, og begynte på penicillinkur mandag. Det var aldri aktuelt å melde seg av Femund Junior, han skulle kjøre uansett!

På sporet fra Røros til Tufsingdalen måte han kaste opp, og han kom inn med feber. I løpet av natt til fredag har formen vært stand by, men det er helt uaktuelt for Petter å bryte. Han satser på at formen blir bedre utover dagen i dag.

– Hvilken plassering jeg kommer på, spiller ingen rolle. Det viktige er at jeg kommer i mål med lykkelige hunder, sier Petter, mens han steller med hundene på sjekkpunktet.

Det er tydelig å se at Petter har håndtert sjekkpunktsituasjoner før. Det har han blitt drillet på av Smistua Husky. Petter kjører med fryseboks med ferdig blandet fôr i, slik at hundene får mat straks hundene er oppstallet. Deretter tar han av potesokkene, og hundene legger seg til ro på halmen. Hundene får en lang og god hvile, mens Petter forbereder neste måltid som skal i fryseboksen.

Nå er Petter på vei til Røros, for å fullføre Femund Junior 2013.