1750 km med et smil om munnen

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst     Foto: Fredrik Ljone Holst     Dato: 01.02.13 13:42

Et par timer før starten på F600 er Dag Broch, som kjører med startnummer 1, nesten uforskammet avslappet. Han gleder seg til sitt første 600-løp.

Alt var i sin skjønneste orden da sleden til Dag Broch (t.h.) ble sjekket før start.

Sledesjekken er nettopp gjennomført uten merknader, og handleren har fått beskjed om å fikse en stropp. Broch har fått oppstallingsplass rett ved Nilsenhjørnet, og ser ut til å være fornøyd med både den og med startnummeret.
-Da slipper jeg det maset med "ett minutt, ett minutt" og får i stedet ti minutter og litt ro på meg når jeg skal opp til startseilet. I tillegg slipper jeg å stresse med å kjøre forbi folk på førsteetappen, i stedet er det de som må kjøre forbi meg, legger han til med et smil.
Og forbikjøringen tar han ikke særlig tungt. For Broch er F600 først og fremst en ny distanse - den lengste han har kjørt - og målet er å komme i mål.
-Men det kan jo likevel tenkes at jeg slenger litt med leppa til de argeste konkurrentene om de plutselig kjører forbi.
Men selv om han er innstilt på å bli tatt igjen underveis til tufsingdalen, håper han at han kan nyte det å ligge først i sporet en stund.
-Jeg håper jo de har vært ute og kjørt oppp løypa etter juniorene, så kan kjøre i et nylagt og jomfruelig spor, legger han til og smiler igjen.
Og smile har Dag Broch gjort hele veien fra Tana. 1750 kilometer har han tilbakelagt bare for å komme seg til startstreken. Med flere tidligere starter i F400 og en tiendeplass som beste plassering, har han gode minner fra Femundløpet og gleder seg hele veien gjennom Finland og Sverige til Røros. Men hjemturen kan være tung.
-Da merker jeg søvnmangelen og at det er mye jobb mens det står på. Defor pleier jeg å ordne det sånn at jeg kjører alene nedover, men sørger for å ha med meg hjelp når jeg skal hjem igjen etter endt løp.