Far og datter i team

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst     Foto: Fredrik Ljone Holst     Dato: 31.01.13 13:11

Røros Husky's Ice

På Røros Husky litt nord for Bergstaden, gir hundeglam fra rundt 50 trekkhunder gjenklang over tunet. Halvparten  av dem har ligget i hardtrening for å trekke Torgeir Øren og Vilde Amundsen Øren, Femundløpets eneste(?) far- og datter-team.

Etter å ha kjørt 500-kilometeren i Finnmark for noen år siden, sverget Torgeir "aldri så langtm igjen". Når han nå er tilbake i Femundløpet, er det dermed i den kortere distansen, og som makker med datteren Vilde. 18-åringen går først ut i sporet, med startnummer 184, mens faren følger et minutt bak med nummer 185 på brystet og sleden.
Torgeir sier ikke at han nå gjør comeback, men at han skal kjøre tur, og teamet satser på å holde følge i løypa, så får tiden vise om det utvikler seg en familieduell etter hvert.
Til hverdags kjører Røros Husky turister i området rundt Orvos og Glåmos, men i forkant av løpet har Torgeir og Vilde trent 24 hunder til Femundløpet, før de plukket ut de 16 hundene som skal fylle spannene.
Engelske Becky holder kontroll i hundegården, slik hun har gjort de siste par vintrene. Hun inviterer oss inn for å hilse på Torgeirs lederhunder Ice og K2. I møte med fremmede er de som natt og dag; Ice er rett på sak og hopper opp og omfavner oss som gamle kjente, mens K2 er noe mer reservert. Men som Becky og mange med henne vet veldig godt; en hund som står i hundegården og en hund som står i spannet kalr til å trekke, er to veldig forskjellige ting. Både Ice og K2 skal nok få vist seg frem i sporet de nærmeste dagene.