Kart og GPS-data

Skrevet av: Morten Haugseggen         Dato: 31.01.13 14:19

Det er flere som synes å slite med opplasting av GPS-data til sine håndholdte enheter. Vi legger derfor ut denne veilederen.

Alle data du trenger ligger her: http://gammel.femundlopet.no/page.jsp?ref=maps-and-gps&lang=no

Under Google-kartet skal det finnes fire knapper med teksten "Alle data", "Femund 600", "Femund 400" og "Femund Jr". I tillegg skal det på hver knapp finnes følgende linker: "KML", "GPX" og "GDB". Hvis knappene ikke synes må du oppdatere nettleseren din. I tillegg finnes det tre linker under knapperekken: "All data", "F600", "F400" og "Fjr". Disse lenkene går til filer spesiallaget for håndholdte enheter med lite minne. Hvis du er i tvil, bruk disse filene.

For å laste ned filene høyreklikker du på en av lenkene og velger "Last ned". Teksten avhenger av hvilken nettleser du bruker. Når du trykker "OK" vil du ende opp med ei fil i katalogen du spesifiserte. Hvis du for eksempel trykte på lenken "All data" vil du ende opp med ei fil som heter "all_light.gpx" i katalogen du valgte.

Nå kommer den vanskelige biten. Vi i Femundløpet har ikke oversikt over alle GPS-enheter som finnes på markedet. Det blir derfor opp til deg å finne ut hvordan du skal overføre filene fra din egen PC til GPS-enheten. På de fleste av Garmin sine enheter holder det å plugge inn USB-kabelen og overføre GPX-filen til GPX-mappen på enheten.

Lykke til!